EL GULVVARME

FORDELE OG ULEMPER VED EL GULVVARME
El gulvvarme - Køb og få monteret hos VVSPlus

EL GULVVARME

FORDELE OG ULEMPER VED EL GULVVARME

El gulvvarme – en god løsning til mindre rum

El gulvvarme er en hurtig og oplagt løsning til dig, som ønsker gulvvarme i et af boligens mindre rum. El-baseret gulvvarme består enten af tråde, som er fastmonteret på måtter, der rulles ud der, hvor der ønskes varme i gulvet. Eller varmekabler som monteres på rionet og støbes ned i beton under gulvbelægningen. Måtterne fylder ikke meget, faktisk kun 2-4 mm i højden. Derfor kan de nemt ligge under et trægulv eller flisegulv og give dejlig varme under fødderne, særligt i vinterhalvåret.

Er elektrisk gulvvarme noget for dig og din bolig? Vores elektrikere vil meget gerne hjælpe dig på vej til den rigtige beslutning. Kontakt os i dag på 70122021. Har du allerede el gulvarme i din bolig, som ikke fungerer optimalt, kan du også bestille en fejlsøning af gulvvarme hos VVSPlus.

Se hele vores udvalg med løsninger fra blot 1 kvm og op til 6 kvm. Husk at priserne som sædvanligt er inklusiv montering.

Danfoss el gulvvarme - Køb med montering - VVSPlus

Find ud af, om el gulvvarme er det rette valg

Mange kan være i tvivl, om det er elektrisk gulvvarme, der er den rigtige løsning til boligen. Hvis du overvejer denne form for opvarmning, er der flere ting, du bør overveje:

Søger du en løsning til mindre rum, fx badeværelset, er el gulvvarme oplagt. Er der derimod tale om store dele af boligen, vil vandbaseret gulvvarme være en mere rentabel løsning. Dette kræver dog ofte mere plads under gulvet, da det varme vand løber i rør under gulvkonstruktionen og med et yderligere lag beton ovenpå.

Der findes to typer el gulvvarme

El gulvvarme fås som to forskellige løsninger:

Et varmekabel, DEVIFLEX FRA DANFOSS, som “flettes” ind i et rionet, der dernæst nedstøbes i gulvet. DeviFlex er faktisk også ganske velegnet til at opvarme andre flader end gulve, fx kan det med fordel også bruges i en indkørsel, hvor varmen vil være med til at holde passagen fri for sne og is. Som med alle andre løsninger fra Danfoss, kan dette også administreres via en app på din smartphone. Læs mere om DeviFlex fra Danfoss HER.

Danfoss el gulvvarme - Køb med montering - VVSPlus

Kabelmåtter, DEVIMAT FRA DANFOSS, med påmonterede varmekabler, som kan lægges ovenpå en eksisterende gulvkonstruktion og fx trægulv ovenpå. Fordelen ved denne løsning er, at der ikke kræves omstøbning af gulv, og det er forholdsvis hurtigt at installere.

Danfoss DeviMat el gulvvarme - Køb med montering hos VVSPlus

Fælles for begge løsninger er, at det er en elektriker, der skal udføre arbejdet. Hos VVSPlus får du elektrikeren og monteringen med i prisen, når du vælger at købe el gulvvarme hos os. Se hele vores UDVALG af løsninger til el-baseret gulvvarme. Hos os får du elektrikeren med i prisen.

Elektrisk gulvvarme til badeværelset

Har du fundet ud af, at du gerne vil have elektrisk gulvvarme, kan vi godt forstå dig. Der er nemlig ikke noget bedre end at træde ud på et lunt gulv en mørk vintermorgen. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er lovligt at have elektrisk gulvvarme som den primære opvarmningskilde i boligen. Dette gælder især, hvis din bolig er placeret i et område, hvor der er adgang til enten gas eller fjernvarme.

Derimod er det oplagt til opvarmning af badeværelsesgulvet og fx til en tilbygning til din bolig. Det kan være et ekstra værelse, et hobbyrum, eller lignende.

Har du først besluttet dig for at få elektrisk gulvvarme installeret i din bolig, kan det ske relativt hurtigt. Varmemåtterne kan nemlig placeres direkte under fx et trægulv, eller lægges oven på fliseklæberen under fliserne. Så hvis du hører til den utålmodige type, som gerne vil have, at tingene sker med det samme. Ja, så er det bare om at slå til og få elektrisk gulvvarme der, hvor du har brug for at få lunet fødderne.

Med et enkelt tryk får du hurtigt gulvvarme under fødderne

Er der tendens til, at fx badeværelsesgulvet bliver koldt om sommeren i din bolig, så er el-baseret gulvvarme lige noget for dig. Selvom vi har nogle dejlige sommermåneder, er vejret desværre ikke altid så stabilt i vores lille land. Særligt om natten i forsommeren og sidst på sommeren, kan temperaturen nemt nå ned omkring de 10 grader. Og det kan mærkes på gulvtemperaturen med det samme. Modsat vandbaseret gulvvarme kan du med et enkelt tryk på din el gulvvarme installation hurtigt få varme i gulvet og lune fødderne.

Er du nysgerrig på en pris på el gulvvarme?

Du behøver ikke at holde dig tilbage med at få el-baseret gulvvarme, blot fordi du tænker nervøst over en pris på din nye el gulvvarme. Først og fremmest afhænger det af gulvarealet i det rum, du vil have gulvvarmen installeret i.

Et badeværelse, hobbyrum eller mindre værelse i en tilbygning har sjældent det største antal kvadratmeter, når det gælder gulvarealet. Det afspejles også i udvalget på markedet, hvor det der oftest præsenteres løsninger til mindre gulvareal. Det hænger selvfølgelig igen sammen med, at det som udgangspunkt ikke er tilladt at anvende el gulvvarme som en boligs primære varmekilde.

Med el gulvvarme har du mulighed for at lægge gulvvarme på selv de mindste arealer. Faktisk tilbyder vi dig løsninger på helt ned til 1 kvadratmeter. Danfoss’ el-kabelmåtter fås nemlig fra 1 kvadratmeter i størrelsen og op til 6 kvadratmeter.

Så hvis du blot ønsker fx gulvvarme i dit badeværelse på et lille areal, fx lige foran brusenichen eller foran håndvasken, så du kan lune fødderne under tandbørstningen. Ja, så vil elektrisk gulvvarme være et godt valg, uden at du behøver at blive nervøs over en pris på el gulvvarme.

Klik HER for at se alle vores løsninger fra Danfoss.

El gulvvarme forbrug

Dit potentielle el gulvvarme forbrug er relevant at tage med i overvejelserne ved valget af denne varmekilde. Når først varmen er installeret under gulvkonstruktionen, er de faktisk klar til brug. Det er utrolig nemt at tænde og slukke for gulvvarmen, når det blot drejer sig om et lille gulvareal, der skal opvarmes. Så slår temperaturen pludselig om udenfor, så gulvet bliver koldt for en periode, kan du nemt tænde for kontakten og få varme under fødderne indenfor relativt kort tid.

El gulvvarme forbrug drejer sig generelt om 1) hvor stort gulvareal er der tale om – og 2) hvor meget er gulvvarmen i brug. Derudover er det også relevant at overveje – hvor isoleret er din bolig der, hvor gulvvarmen installeres? Samtidig betyder det også noget for et el gulvvarme forbrug, om gulvvarmen er den primære varmekilde i rummet, eller om det kun skal give øget komfort.

Har du brug for hjælp til at vælge gulvvarme løsning?

Vi er klar til at hjælpe dig på telefon 70122021 eller MAIL. Du er også velkommen til at skrive til os på chatten nederst i højre hjørne.

Relaterede artikler