JULELYS UDENDØRS

PYNT HAVEN OG HUSET MED JULELYS UDENDØRS
JULELYS UDENDØRS

JULELYS UDENDØRS

PYNT HAVEN OG HUSET MED JULELYS UDENDØRS

PYNT HAVEN OG HUSET MED JULELYS UDENDØRS

December er lig med hygge - og hygge forbinder vi ofte med lys. Det er derfor blevet mere og mere set, at vi pynter vores huse, træer og buske med alverdens dekorative lyskæder. Det kan være en jungle at finde rundt i de mange valg. Så derfor har VVSPlus samlet en række gode råd til dig. Så kan du sikre dig, at dine julelys udendørs er både smukke at se på, men også er billig i drift.
 
Hvis du skal have skruet op for julestemningen, er udendørs julelys, som pynter ude foran køkkenvinduet, altid hyggelig, når vintermørket falder på. Der findes et hav af måder, hvorpå du kan pynte både dine træer, buske, din altan eller sågar flagstangen. Det er derfor kun fantasien, der sætter grænser for, hvor kreativ du kan være. Du skal dog være opmærksom på, at julelys udendørs let kan koste på din elregning.
 

Sparetips til julelys udendørs!

For at spare lidt på strømmen kan du med fordel investere i LED lyskæder, som faktisk bruger op mod 90 % mindre strøm, hvilket helt sikkert vil kunne ses, når den næste elregning kommer ind af døren. De fleste butikker, som sælger julelys til udendørs brug, har ofte også et alternativ, som er strømbesparende. Spørg evt. en ekspedient til råds.
 
For at bevare det gode naboskab, kan det være en god ide at tænke over, hvor i din have du opsætter din udendørs julebelysning, så den ikke hænger og lyser op ved din nabos soveværelsesvindue. Her kan en timer-funktion på din lyskæde være en fordel. Så kan du indstille lyskæden til fx at slukke kl. 22 og tænde igen kl. 6. En timer-funktion er altså både med til at spare på strømmen, men er sikkert også noget, din nabo vil sætte stor pris på.
 

De 10 julebelysningsbud

Vi har samlet vores bud på 10 gode tips til en sikker, flot og også billigere måde at have julelys udendørs på:
 
  1. Brug altid kun lyskæder, som er designet til udendørs brug, og kontroller at lyskæden er CE-mærket.
  2. Der findes flere forskellige lysnuancer. Vær derfor opmærksom på, om det skal være fx varm eller kold hvid, når du shopper dine lyskæder.
  3. Vælg altid LED-lys, da de bruger væsentligt mindre strøm, og derved er mere økonomiske.
  4. Træk aldrig forlængerledninger gennem dine vinduer eller døre, da det kan være yderst farligt, hvis der kommer revner på ledningen.
  5. Sørg altid for at den UDENDØRS STIKKONTAKT, som du tilslutter lyskæden i, er monteret af en autoriseret elektriker.
  6. Hvis du ikke har el-installationer udendørs, kan du anvende lyskæder, som bruger batterier.
  7. Brug med fordel timer-funktionen på dine lyskæder, både for elregningens skyld men også for din nabos skyld.
  8. Hvis din lyskæde ikke har en timer-funktion, kan du med få midler anskaffe dig et tænd/sluk ur, som kan indstilles efter dit behov.
  9. Du kan selv lave et lille regnestykke, som fortæller dig, hvor mange kWh din lyskæde bruger. Divider lyskædens watt med 1000 og gang med det antal timer, som lyskæden er tændt. Fx 200 watt / 1000 x 10 timer x 30 dage = Så får du en udregning på, hvor meget det koster dig i kilowatt timer at have lyskæden tændt pr. måned.
  10. Kontroler altid om din HFI/HPFI afbryder fungerer, som den skal, inden du tilslutter dine udendørslyskæder. Det kan være farligt, hvis den ikke slår fra ved behov.
Vil du have flere gode tips til din julebelysning? Så læs DETTE INDLÆG - her kan du se en video med vores elektriker, Morten, som viser, hvordan du passer på dine udendørs julelyskæder. Så holder de år efter år.


Vil du have tilsluttet strøm til julelys udendørs?

Har du fået lyst til at få julebelysning udendørs, men har måske ikke de nødvendige installationer? Så kan du altid bestille montering af lamper hos VVSPlus - du vælger selv tiden, hvor du ønsker, at vi kommer ud og laver dine nye el-installationer i din have. Du kan også ringe til os på 70122021, hvis du har spørgsmål.
 
Så kan du også stå klar med en smuk julebelysning udendørs.

Relaterede artikler