LAVT VANDTRYK I VANDHANEN

LAVT VANDTRYK I VANDHANEN

OPLEVER DU LAVT VANDTRYK I VANDHANEN?

OPLEVER DU LAVT VANDTRYK I VANDHANEN?

Der kan være flere årsager til, at du oplever lavt vandtryk i vandhanen eller i din bruser. Og typisk kan du faktisk klare problemet på egen hånd. Læs med her under, hvor vi vil hjælpe dig med at gå fra lavt til et almindeligt vandtryk i hanen. Har du allerede opgivet at løse problemet på egen hånd og ønsker hjælp fra en håndværker, så er hjælpen på vej. Klik på billedet her under hvor du hurtigt og nemt kan booke en håndværker fra VVSPlus:

Hvad er årsagen til lavt vandtryk?

  • Et tilkalket filter
  • Rustne eller tilkalkede rør
  • En fejl fra dit vandværk
  • Underdimensionerede installationer (fx forkert diameter på dine vandrør)
Et tilkalket filter vil i de fleste tilfælde være årsagen til, at der er lavt vandtryk i vandhanen, og her kan du på egen hånd få renset filteret og derved øge trykket igen. Se hvordan du løser problemet i vejledningen her under:  


Sådan renser du selv filteret i vandhanen

I de fleste vandhaner sidder et filter eller en såkaldt lufblander/perlator, som bevirker, at vandet blandes med luft, inden det kommer ud af vandhanen.
 
Denne funktion er med til at give os en vandbesparelse. Det gør også vandhanen mere brugervenlig, da vandet ikke bare vælter ud, når der åbnes.
 
Men hvis filteret i perlatoren er tilstoppet af kalk, vil du hurtigt kunne mærke det. Det kan meget nemt blive til et vældigt irritationsmoment, hver eneste gang du skal bruge vandhanen. Der er næsten ikke noget mere irriterende end en vandhane, hvor strålen er delt i tre, eller hvor det tager en evighed at fylde et glas vand pga. kalk i filteret.
 
Men det kan du faktisk selv fixe. Så kan du jo bruge pengene på en biograftur i stedet for :o)

Følg vores vejledning her under, som er kyndigt udarbejdet af Max, en af vores erfarne kollegaer hos VVSPlus. Vær opmærksom på, at du samler perlatoren korrekt igen.

Sådan renser du selv filteret i din vandhane og får korrekt vandtryk tilbage:
Hvis du stadig ikke har korrekt vandtryk kan problemet være et andet sted end i filteret, fx et tilkalket rør, og så har du oftest brug for en fagmand. Det kan også være, at dine vandinstallationer er for små et sted i din bolig. Dette kan også være grund til manglende vandtryk. Her er det vigtigt, at du rådfører dig med en VVS'er.
 
Har du brug for hjælp eller ønsker du rådgivning, kan du altid ringe til VVSPlus på 70 12 20 21. Du kan også booke en af vores dygtige HÅNDVÆRKERE ONLINE. Vi kører helt til kl. 20.00 på hverdage. Så kan vi fixe din vandhane, når det passer for dig.
 
Kan det manglende vandtryk ikke reddes med en rensning af filteret, er det måske på tide at købe en NY VANDHANE. Hos VVSPlus giver dig en god pris, og du kan bestille din nye vandhane inkl. montering. Tilmed kan du selv booke tiden, hvor håndværkeren skal komme og montere vandhanen.
 
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for flere gode gør-det-selv tips fra VVSPlus direkte i din indbakke. Mens du venter på, at det næste nyhedsbrev udkommer, kan du søge inspiration i vores mange indlæg. Du kan bl.a. læse om, hvad årsagen kan være til MANGLENDE VARMT VAND, hvorfor din RADIATOR LARMER eller finde inspiration til et UDENDØRS BAD.

Relaterede artikler