LAVT VANDTRYK I VANDHANEN

OPLEVER DU LAVT VANDTRYK I VANDHANEN?
LAVT VANDTRYK I VANDHANEN

LAVT VANDTRYK I VANDHANEN

OPLEVER DU LAVT VANDTRYK I VANDHANEN?

OPLEVER DU LAVT VANDTRYK I VANDHANEN?

Der kan være flere årsager til, at du oplever lavt vandtryk i vandhanen eller i din bruser. Og typisk kan du faktisk klare problemet på egen hånd. Læs med her under, hvor vi vil hjælpe dig med at gå fra lavt til et almindeligt vandtryk i hanen. Har du allerede opgivet at løse problemet på egen hånd og ønsker hjælp fra en håndværker, så er hjælpen på vej. Klik på billedet her under hvor du hurtigt og nemt kan bestille en VVSPlus håndværker til at løse opgaven. Du kan også bestille et gratis tilbud på opgaven.

Hvad er årsagen til pluseligt lavt vandtryk?

Årsagen til pluseligt lavt vandtryk kan være mange. Men vi oplever typisk at nedenstående problemer kan være årsagen:
  • Et tilkalket filter
  • Rustne eller tilkalkede rør
  • En fejl fra dit vandværk
  • Underdimensionerede installationer (fx forkert diameter på dine vandrør)
Et tilkalket filter vil i de fleste tilfælde være årsagen til, at der er pluseligt lavt vandtryk i vandhanen. Et tilkalket filter kan du på egen hånd få renset og derved øge vandtrykket  i hanen igen. Se hvordan du løser problemet i vejledningen her under:  


Sådan renser du et filter i vandhanen

I de fleste vandhaner sidder et filter eller en såkaldt lufblander/perlator, som bevirker, at vandet blandes med luft, inden det kommer ud af vandhanen. Denne funktion er med til at give os en vandbesparelse. Det gør også vandhanen mere brugervenlig, da vandet ikke bare vælter ud, når der åbnes. Men hvis filteret i perlatoren er tilstoppet af kalk, vil du hurtigt kunne mærke det. Det kan meget nemt blive til et vældigt irritationsmoment, hver eneste gang du skal bruge vandhanen. Der er næsten ikke noget mere irriterende end en vandhane, hvor strålen er delt i tre, eller hvor det tager en evighed at fylde et glas vand pga. kalk i filteret. Men det kan du faktisk selv fixe. Så kan du jo bruge pengene på en biograftur i stedet for :o)
 
Kan det manglende vandtryk ikke reddes med en rensning af filteret, er det måske på tide at købe et nyt håndvaskarmatur. Hos VVSPlus giver vi dig en god pris, og du kan bestille din nye vandhane inkl. montering. Tilmed kan du selv booke tiden, hvor håndværkeren skal komme og montere vandhanen.

Følg vores vejledning her under, som er kyndigt udarbejdet af Max, en af vores erfarne kollegaer hos VVSPlus. Vær opmærksom på, at du samler perlatoren korrekt igen. Følg guiden her under hvis du selv ønsker at rense filteret i din vandhane, så du får korrekt vandtryk tilbage:

Stadig problemer med lavt vandtryk?

Hvis du stadig ikke har korrekt vandtryk kan problemet være et andet sted end i filteret, fx et tilkalket rør, og så har du oftest brug for en fagmand. Det kan også være, at dine vandinstallationer er for små et sted i din bolig. Dette kan også være grund til manglende vandtryk. Her er det vigtigt, at du rådfører dig med en VVS'er.
 
Har du brug for hjælp eller ønsker du rådgivning, kan du altid ringe til VVSPlus på 70 12 20 21. Du kan også bestille et gratis tilbud eller booke en af vores dygtige håndværkere online lige her. Vi kører ud helt til kl. 20.00 på hverdage. Så kan vi fixe din vandhane, og problemer med pluseligt lavt vandtryk, når det passer for dig.
 
Du kan også søge inspiration i vores mange indlæg omkring hus og have. Du kan bl.a. læse om, hvad årsagen kan være til manglede varmt vand, hvorfor din radiator larmer eller finde inspiration til et udendørs bad.

Relaterede artikler