Radiator larmer - Få en guide hos VVSPlus

RADIATOR LARMER

HVIS DIN RADIATOR LARMER? SÅDAN FIXER DU DET!

HVIS DIN RADIATOR LARMER? SÅDAN FIXER DU DET!

Den klukkende eller bankende lyd fra en radiator overdøver sjældent andre lyde i rummet. Men larmer din radiator blot en lille smule, betyder det, at noget ikke er, som det skal være. På den lange bane kan lydene også blive drønirriterende at høre på. Det sker ofte, når f.eks. centralvarmeanlægget startes op igen efter sommeren, at ens radiator larmer i perioden efter.
 
Har du problemer med en radiator der larmer? Så er du landet det helt rigtige sted. Hos VVSPlus vil vi gerne hjælpe dig med at løse dine radiator problemer.
 

Larm fra radiator – sådan gør du

Har du radiator problemer - larmer din radiator fx? Så kan der faktisk være flere årsager til problemet. I 98 % af tilfældene kommer larm fra radiator pga. luft i rørene:
 
  1. Luk ned for dit fyr og cirkulationspumper, og lad det være slukket i ca. 5 min., før du går videre til næste step.
  2. Tøm luften ud ved at dreje udluftningsventilen mod uret, indtil der kommer vand ud. Vær opmærksom på kun at dreje en halv omgang - og stop når luften begynder at sive ud.
  3. Hvis ikke der kommer vand ud, skal du fylde vand på hovedanlægget ved kedlen. Fyld ikke mere vand på end op til 2 bar.
  4. Så har du luftet ud, og du kan starte dit fyr og cirkulationspumpe op igen
Hvis du stadig har problemer med larm fra din radiator efter at have forsøgt ovenstående, bør du tage kontakt til VVSPLUS. Det kan også være, at du ikke har adgang til boligens fyrrum. Så kan en af vores montører hjælpe dig med at finde fejlen og løse dine radiator problemer.


Her får du en kort tjekliste til de største syndere til, at din radiator larmer:

  • Der kan være en utæthed på rørene, som forårsager et faldende tryk.
  • Det kan også være en defekt ekspansionsbeholder, som leder overtrykket ud igennem sikkerhedsventilen.
  • Eller det kan være en defekt sikkerhedsventil, som medfører et fald i trykket i dit anlæg, hvormed din radiator larmer.
  • Det kan også være, at radiatoren larmer fordi, at din TERMOSTAT IKKE VIRKER.

Hvis din radiator banker, skal du læse med her!

Hvis din radiator banker, vil det typisk være fordi, radiatorventilen er vendt forkert. En ventil, som vender forkert, kan nemlig godt være skyld i, at din radiator "banker". I de fleste tilfælde vender ventilen forkert, så den går mod strømretningen. Du kan selv tjekke, om ventilen vender rigtigt ved at se efter flowpilen:
 
  • Flowpilen peger ind mod radiatoren > så er den monteret korrekt
  • Flowpilen peger væk fra din radiator > så kan det være grund til, at din radiator banker. Det er vigtigt at notere sig, om der er tale om en fremløbsventil, da der findes typer, som sidder korrekt på returløbet.
Se med i VIDEOEN HER, hvor en af vores håndværkere viser, hvordan du selv kan servicere din radiator.

Udskiftning af radiator – kan jeg gøre-det-selv?

Hvis din radiator har flere år på bagen, eller du pga. renovering skal udskifte din radiator, er det vigtigt at søge hjælp fra en VVS-montør. Der er flere projekter, hvor vi mener, at man sagtens kan kaste sig ud i gør-det-selv-arbejde. Men lige med hensyn til udskiftning af radiator, vil vi klart anbefale, at du rådfører dig med en VVS’ER FRA VVSPLUS.
 
Man kan nemlig påføre store skader på sin bolig, hvis en radiator ikke er monteret korrekt. Hos VVSPlus har vi stor erfaring med udskiftning af radiator, og derfor vil vi meget gerne være dig behjælpelig. Derfor kan du trygt lade os stå for udskiftning af din radiator. Book nemt og hurtigt en håndværker lige HER eller ring til os på 70 12 20 21.


Termostat virker ikke – hvad kan det skyldes?

Du kan også komme ud for, at dine radiator problemer skyldes, at din termostat ikke virker. Her er det i de fleste tilfælde ikke selve termostaten, der er noget galt med, men sandsynligvis radiatorventilen. Som oftest skyldes det skidt i anlægget, som løber i rørene. Der kan samle sig skidt i den smalle passage i ventilen fra vandet, som sætter sig i selve forpakningen. Det kan gøre, at din termostat ikke virker.
 
For at løse problemet kan du med fordel forsøge at motionere forpakningen. Det gøres ved at trykke den lille stift frem og tilbage. Hvis ikke det afhjælper problemet, kan det være nødvendigt at kontakte en VVS’er.

Hos VVSPlus kan du booke en håndværker online, og vi vil få løst dit problem hurtigst muligt. Vi har håndværkere, som kører helt til kl. 20.00 på hverdage. Vi kan komme og hjælpe dig med dine radiator problemer, når det passer dig.
 
Så har du problemer med, at din radiator larmer, banker eller skal du have hjælp til udskiftning af radiator? Kontakt VVSPlus eller book en af vores håndværkere - vi står klar til at hjælpe dig.
 
Har du andre problemer med din radiator kan du fx. læse om UDLUFTNING AF RADIATOR eller hvad du kan gøre ved en TERMOSTAT, SOM IKKE VIRKER.

Relaterede artikler