Stoppet afløb - Sådan løser du selv problemet - VVSPlus

STOPPET AFLØB

DØJER DU MED ET STOPPET AFLØB?

DØJER DU MED ET STOPPET AFLØB?

Er du netop trådt ind under bruseren og kan konstatere, at vandet fra afløbet flyder ud på gulvet? Ja, så kan det være tegn på et stoppet afløb. Inden du panikker og straks griber efter telefonen for at ringe efter en VVS’er fra VVSPlus eller en kloakmester, så hold igen et øjeblik. Du kan nemlig muligvis selv løse problemet med et stoppet afløb. VVSPlus giver dig her en simpel gør-det-selv guide, som måske kan afhjælpe dit problem.
 
Ønsker du ikke at klare det stopet afløb på egen hånd, men vil have hjælp fra en håndværker, kan du nemt booke en ved at klikke på billedet her under:

Derfor oplever du et stoppet afløb

Et afløb, som er stoppet til, er tegn på, at sæbe, skidt, hår mm. har sat sig som en prop i afløbet. Det skal løsnes for, at der igen kan komme hul igennem. Det er måske ikke den sjoveste opgave at skulle have fingrene ned i det stoppede afløb, men det er desværre en nødvendighed for at få det renset.
 
Sådan løser du problemet med et stoppet afløb:
 
  1. Start med at løft risten op fra dit gulvafløb
  2. I de fleste gulvafløb er der en vandlås, som skal tages op
  3. Vandlåsen tømmes for snavs og vaskes godt af
  4. Fjern og rens afløbet for hår, sæbe mm.
  5. Hæld kogende vand ned i afløbet og lad det trække et par minutter
  6. Skrub afløbet efter med en børste og hæld kogende vand over igen
  7. Er dit afløb stadig stoppet, kan det være nødvendigt at gentage proceduren. Du kan eventuelt tilføje lidt opvaskemiddel sammen med det kogende vand. Opvaskemiddelet kan nemlig være med til at løsne snavsen i afløbet.
Kan du ikke få bugt med proppen, som har sat sig i afløbet, kan det være nødvendig at rådføre dig med VVSPlus eller en kloakmester. Ring til os på 70 12 20 21, så hjælper vi dig gerne videre.


Undgå at dit afløb stopper igen

Hvis du fremadrettet vil undgå, at vandet flyder over, og dit gulvafløb siger stop? Så bør du gøre det til en god vane at rense dit afløb lige så ofte, som du gør dit toilet rent. På den måde undgår du nemlig, at dit afløb stopper igen. Ved at rense afløbet oftere bliver det også langt nemmere at holde, da hår og snavs ikke når at hobe sig op og ende som en prop.


Er det tid til at skifte risten på dit afløb?

Har du problemer med et stoppet afløb, og står du alligevel over for en større renovering? Så kan det måske være tid til at få udskiftet dit nuværende afløbssystem.
 
Hos VVSPlus er vi stor tilhænger af Unidrain og deres gulvafløbsløsninger. Med Unidrains produkter får du nemlig både et funktionelt og elegant design, som findes i flere former, længder og farver. Så med et gulvafløb fra Unidrain, kan du tilpasse afløbet præcis efter dine ønsker og behov.
 
Se de mange unikke gulvafløbsløsninger og bliv inspireret i shoppen. Klik på billedet nedenfor:

Få inspiration til gør-det-selv

Har du problemer med, at dit AFLØB LUGTERTOILET DER LØBER eller mangler du tryk på det VARME VAND? Så kan du finde en masse inspiration blandt vores mange artikler, hvor du kan finde gør-det-selv løsninger, som kan afhjælpe dine problemer.

Relaterede artikler