Rensning af tagrender - Få en guide hos VVSPlus

TAGRENDERENS ER GODT AF FLERE ÅRSAGER

FORKÆL DIT HUS MED TAGRENDERENS

FORKÆL DIT HUS MED EN TAGRENDERENS

Når vi nærmer os foråret, er det tid til at rydde op efter vinterens efterladenskaber med en god omgang tagrenderens. Efterårets store regnskyl og længere regnperioder betyder en yderligere belastning på husene ligesom vinterens frostperioder. De store regnmængder tager alle de visne blade og kviste med sig, og ofte ender de i tagrenderne. Læs med her under, hvor vigtig tagrenderens er for dit hus, og hvordan du kan klare det på egen hånd. Du behøver nemlig slet ikke de store håndværksmæssige kompetencer for at foretage rensning af tagrender.
 

Hvad gør tagrender godt for?

Det vigtigt at sørge for, at dine tagrender ikke er stoppet, så regnvandet kan løbe gennem. Med tagrender kan man nemlig forhindre ærgerlige fugtskader i sokkel og murværk, som kan opstå fx pga. en tilstoppet tagrende og vand, der banker ned langs husmuren. Samtidig forlænger du også tagrendernes levetid, når du passer godt på dem og får foretaget rensning af tagrender i tide. Så der er faktisk flere gode gevinster ved tagrenderens.
 
Man kan selvfølgelig altid betale sig fra at få en til at rense tagrender og sætte net på. Men det er faktisk noget, du nemt selv kan klare. Og så kan du jo bruge pengene på et par pæne, nye kummer til terrassen i stedet for :o)


Der skal håndkraft til tagrenderens

Den bedste og mest nænsomme måde at foretage rensning af tagrender på, er ved brug af god, gammeldags håndkraft. Så fat stigen og på med vanten og få samlet alle blade, kvist mm. op fra tagrenderne. Har du ikke lyst til at bruge hånden, kan du med fordel anvende en lille skovl fra samlingen af haveredskaber. Husk at du altid skal have sikkerheden i orden, når du arbejder i højden og vær gerne to om arbejdet, så der ikke sker nogen ulykker. Hvis I er to om arbejdet, kan det også hurtigt synes mere overskueligt at foretage 30 meter tagrenderens.
 

Det bliver nemmere næste år, hvis du husker at sætte net på dine tagrender

Hvis du gerne vil undgå "same procedure as last year", så er det en god ide at sætte net på dine tagrender. Det gøres meget simpelt og ikke mindst billigt. Du skal bare lige forbi et byggemarked, og så er det i gang. Husk at efterse og evt. rense dine tagrender både forår og efterår. Så bliver arbejdet nemmere og knap så omfattende.

Følg vores vejledning her under til, hvordan du sætter net på, så slipper du for at rense tagrender næste år. Videoen er kyndigt udarbejdet af Max, som er en af vores dygtige beregnere hos VVSPlus.

Få flere gør-det-selv tips

Har du lyst til at modtage flere gør-det-selv tips fra VVSPlus, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev. Så vil du modtage vores månedlige nyhedsbrev med gode tips. Hvis ikke du kan vente med at læse mere fra os, kan du få inspiration fra vores mange indlæg. Bl.a. kan du læse om, hvordan du UNDGÅR FROSTSPRÆNGTE RØR, hvordan du passer på dine UDENDØRS LYSKÆDER, eller læs om hvad du må udføre af EL-ARBEJDE PÅ EGEN HÅND.
 
HUSK at du hos VVSPlus som altid kan BOOKE VORES HÅNDVÆRKERE helt frem til kl. 20.00 på hverdage. Så hvis du har brug for en håndværker, booker du bare direkte i vores kalender.

Relaterede artikler