UDENDØRS BELYSNING

FÅ STYR PÅ DIN UDENDØRS BELYSNING
Udendørs belysning - Få et gratis tilbud fra VVSPlus

UDENDØRS BELYSNING

FÅ STYR PÅ DIN UDENDØRS BELYSNING

FÅ STYR PÅ DIN UDENDØRS BELYSNING

Udendørs belysning er særlig vigtig i denne tid. Det er for mange mørkt, når man tager på arbejde, og mørkt når man kommer hjem igen. Opsætning af udendørslamper er noget, de fleste vælger ud fra design og pris frem for funktion. Vores erfaring siger os, at der typisk ikke er de helt store tanker bag, når der skal installeres udendørslamper. Det laver vi om på nu ;)

Ønsker du hjælp til opsætning af udendørslamper, kan du booke en af vores elektrikere til montering af lamper både ude og inde.

Du skal være skarp i pæren med dine lamper udendørs

Prøv at gøre dig de samme overvejelser i forhold til placeringen af lamper udenfor, som hvis der var tale om et rum indenfor. Med andre ord, du skal være lige så skarp i pæren, når du vælger udendørs belysning, som når du vælger indendørs belysning.
 
Med udendørs belysning kan du skabe den helt rigtige stemning omkring din bolig i de mørke timer af døgnet. Men vær opmærksom på to konkrete funktioner, inden du vælger dine udendørs lamper:
 
  • Du skal kunne orientere dig
  • Belysningen skal give sikkerhed
Du skal altså ikke kun vælge dine udendørs lamper efter udseendet, men også efter hvordan lyset passer til den funktion, lampen skal udfylde. Din udendørs belysning vil derfor være forskellig på udendørsarealet, alt efter om der er tale om lys ved hoveddøren, lys til carporten eller lys i haven - eller måske noget helt fjerde.
 
Har du brug for sparring til din installation af udendørs lamper, så kan du komme i kontakt med en af vores dygtige elektrikere ved at ringe på telefon 70 12 20 21.


Undgå indbrud med den rette udendørs belysning

Hoveddøren:
Her er det vigtigt med nok lys, så man kan orientere sig efter husnøglerne og nemt kan se lås, dørklokke, navneskilt etc. Dette sætter postbuddet sikkert også pris på. En god belysning ved hoveddøren er med til at skabe, at man selv og ens gæster føler sig velkomne og trygge. Typisk foretrækker indbrudstyve heller ikke, når der er masser af lys. En god udendørs belysning kan altså også have en præventiv effekt mod indbrud. Opsætning af lamper udendørs, som udleder et godt lys til hele området omkring hoveddøren, er derfor en god idé.
 
Lys til carport:
Lys til carport, garage, skur eller hvad man nu har, kræver, ligesom hoveddøren, en god udendørs belysning, så man kan finde sine bilnøgler, orientere sig og sætte cyklen på plads i skuret, uden at skulle gå på kompromis med mørket. Her kan det være ideelt at vælge en bevægelsescensor, hvor alt lyset tænder, så snart der er den mindste bevægelse. Dette kan også have en præventiv effekt mod indbrud. 
 
Haven:
Lamper har vundet mere og mere indpas, da der er kommet et større fokus på haven. Flere foretrækker også, at man kan fornemme haven inde fra boligen. Til din udendørs belysning i haven kan du anvende LED belysning. Mange foretrækker at installere LED strimler langs eller under deres terrasse. Hvis du ønsker at lyse haven op kan du vælge et bredt lys. Vælger du fx at benytte spots, kan det være med til at belyse en del af facaden.


Særligt vigtigt at tænke over

Særligt vigtigt er det også at tænke over kvaliteten på de pærer, du vælger til din udendørs belysning. Farveangivelsen behøver oftest ikke at ligge på højde med dagslys (100 Ra, som angiver farvegengivelsen). Ligeledes er det oftest ikke nødvendigt med en bestemt farvetemperatur.
 
Afhængigt af lampens funktion kan det dog være en god idé at vælge en pære, der udleder varmt lys frem for koldt lys, hvis du ønsker at skabe hygge på terrassen i de mørke timer.
 
Husk, du kan altid kontakte os på telefon 70 12 20 21, hvis du har nogle spørgsmål, eller få et GRATIS TILBUD på installation af udendørs belysning hjemme hos dig. 


Det skal du være opmærksom på, når du vælger din belysning udenfor

Montering af udendørslamper kræver, at du kender reglerne. Når du vælger lamperne til din udendørs belysning, skal du huske at have in mente, at de får en udsat placering og derfor skal være ekstra robuste. Og hvad betyder det så? Du skal tjekke lampens IP-mærkning, som angiver et produkts tæthed i forhold til støv og vand.
 
I dine overvejelser til din belysning udenfor kan du tiltænke, hvilken metode du ønsker til automatisk tænd/sluk af lyset. Dette kunne fx være en bevægelsescensor eller et skumringsrelæ (når det bliver mørkt, kan du installere det til at skulle tænde automatisk).
 
Derudover skal du være bevidst om, at det ikke er al udendørs el-arbejde, du selv må udføre. Kontakt os på telefon 70 12 20 21 - så sørger vi for, at vores dygtige elektrikere hjælper dig.

“Der stod to lys på et bord. Det ene lys til det andet: Skal vi gå ud sammen”
Vi har både humor OG dygtige elektrikere, der kan hjælpe dig med din udendørs belysning. Få et gratis tilbud og hør hvordan vi bedst kan hjælpe dig.
 
Fandt du dette indlæg interessant, vil du måske også synes om vores tidligere skriv omkring JULEBELYSNING, og læs om hvordan du bedst passer på dine udendørslyskæder.

Relaterede artikler