Udskiftning af varmtvandsbeholder

Trine Thinggaard
15/11 2019

Er det tid til udskiftning af varmtvandsbeholder?

I de fleste husstande i Danmark er der tilsluttet en varmtvandsbeholder, uanset om man bor i privat bolig eller i etageejendom. Man kan have tilsluttet en varmtvandsbeholder via fjernvarme, centralvarme eller el. En varmtvandsbeholder findes i mange størrelser, og typisk vil en almindelig husstand have en 110-130 liters beholder tilsluttet. For at øge levetiden på en varmtvandsbeholder skal man fx være opmærksom på minimere kalken i vandbeholderen. Vi vil gøre dig lidt klogere på, hvordan man passer på beholderen. Og hvornår er det egentlig tid til udskiftning af varmtvandsbeholder? Læs med her!

 

Den rigtige temperatur i en varmtvandsbeholder

For at øge levetiden for en varmtvandsbeholder er det vigtigt at opretholde den rigtige temperatur på vandet i beholderen, så man undgår mindst mulig kalk. Ved at have den rigtige temperatur undgår man også risiko for barrieredannelse i beholderen. Den optimale temperatur ligger på 55-60 grader. Så det er vigtigt at være opmærksom på, og det vil vi anbefale, at man jævnligt tjekker.

Vær opmærksom på at kalk i beholderen kan sænke temperaturen.

 

Manglende tryk på vandet

En varmtvandsbeholder er en genial opfindelse, som gør det muligt for os at stå op om morgenen og tage et dejligt varmt bad. Så det vil typisk også være under bruseren, at du opdager, hvis noget er galt ude i din varmtvandsbeholder.

Oplever du fx at trykket på vandet mangler eller at trykket falder kort tid efter, du har åbnet for vandet? Og gælder det manglende tryk på vandet både for din bruser og vandhanen i håndvasken? Ja så kan det sagtens skyldes et problem i din varmtvandsbeholder. Trykket på vandet kan falde pga. en tilkalket beholder, og så er det tid til udskiftning af din varmtvandsbeholder.

 

Hvornår er det tid til udskiftning af varmtvandsbeholder?

En varmtvandsbeholder i en almindelig husstand kan holde i alt fra 15 til 30 år. Der kan være flere ting, som spiller ind på en varmtvandsbeholders levetid. Det kan fx afhænge af, om der har været den rigtige temperatur i beholderen. Det kan også have indflydelse, hvor i landet du bor, da der kan være forskel på, hvor hårdt vandet er – altså kalkindholdet i vandet. Derudover kan kalk i varmtvandsbeholderen også skyldes forkert valg af rørtype, som desuden kan være tilsluttet forkert til beholderen. Ved sammensætningen af forskellige rørtyper kan der endvidere ske tæringer i varmtvandsbeholderen, som også mindsker levetiden på beholderen. Så årsagerne kan være mange.

Generelt må man ikke blande forskellige metaltyper på vandinstallationer .

Hvis du oplever et af følgende problemer, kan det være tid til udskiftning af din varmtvandsbeholder:

  • Mindre tryk på vandet
  • Kun lidt varmt vand
  • Intet varmt vand
  • Utæt varmtvandsbeholder
  • Vandvarmer virker ikke

 

Lad VVSPlus hjælpe dig med udskiftning af varmtvandsbeholder

VVSPlus har med vores dygtige VVS-installatører stor erfaring med udskiftning af varmtvandsbeholdere. Du er derfor altid i trygge hænder hos os, når det er tid til skift af varmtvandsbeholder. Vi tilbyder dig at få et uforpligtende tilbud på din opgave.

Ønsker du, at VVSPlus skal hjælpe dig med udskiftning af varmtvandsbeholder, så skal du blot bestille et tilbud:

  • 1. Send os et par billeder af den nuværende beholder, tilslutningen samt et billede af mærkepladen (her ses bl.a størrelsen på beholderen)
  • 2. Beskriv adgangsforhold og hvor varmtvandsbeholderen er placeret
  • 3. Send os tilbuddet – hvorefter du modtager en pris retur på din opgave indenfor 24 timer på hverdage

Hvis du ønsker at tage imod vores tilbud, kan du med det samme booke en af vores VVS-montører direkte i vores kalender. Så kommer vi og klarer udskiftning af varmtvandsbeholderen, når det passer bedst ind i din hverdag. 

Vi hjælper dig også gerne med tømning af varmtvandsbeholder.

Få et tilbud allerede i dag eller ring til vores kundeservice på 70 12 20 21. Du kan også skrive til os på chatten, hvis du har spørgsmål.

 

Du kan også læse om andre årsager til, at der mangler varmt vand i vandhanen lige her.

Andre indlæg du vil synes om

Bakterier i vand

Undgå bakterier i dit drikkevand Bor du i et område med bakterier i dit vand? Eller har du oplevet at blive frarådet at drikke vandet fra din vandhane for en periode. Det var måske pga tegn på forurening i vandet. Bakterier i dit vand kan betyde, at du skal koge vandet, inden du drikker det […]

Læs hele indlægget

Unidrain Highline Colour

Skab et eksklusivt look med Unidrain Highline Colour Tilbage i 2003 blev Unidrain kendt for at være første spiller på marked med lineære gulvafløb, som kunne placeres helt op mod væggen. Og siden da er der kommet flere nye designs til. Idag er Undrains store sortiment indbegrebet af kvalitet, stil og luksus  til dit badeværelse. […]

Læs hele indlægget

Mine varmeste anbefalinger

Super service. Fik tilbud på tilslutning af opvaskemaskine og vaskemaskine, som jeg benyttede. Tak for hurtigt betjening, også da strømmen drillede. Mine varmeste anbefalinger.

- Karina Sarup