VIRKER RØGALARM

VIRKER RØGALARM

VIRKER DIN RØGALARM SOM DEN SKAL? LÆS HER OM VIGTIGHEDEN AF, AT DIN RØGALARM VIRKER!
XX

VIRKER DIN RØGALARM SOM DEN SKAL? LÆS HER OM VIGTIGHEDEN AF, AT DIN RØGALARM VIRKER!


Med en røgalarm kan du nå at reagere, hvis en brand pludselig skulle opstå, og du kan nå at redde liv. Men virker din røgalarm som den skal? Hvis ikke, bliver du ikke advaret, før røgen bliver til en livsfarlig brand.
 
Husker du at tjekke din røgalarm, og husker du at skifte batteriet på den? Eller måske har du slet ikke en? Det viser sig, at kun 7 ud af 10 ejendomme har installeret røgalarmer. Dette tal er faktisk ret chokerende. Undersøgelsen er lavet af Energistyrelsen, Beredskabsstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen i forbindelse med kampagnen "Kan du høre røgen". Du kan læse mere om kampagnen lige her, og få gode råd til, hvordan du skal placere din røgalarm, så den virker bedst.

Fordelene ved at have installeret en røgalarm i din bolig er:

 

  • Du bliver vækket, hvis der pludselig opstår brand i din bolig
  • Du bliver opmærksom, inden røgen udvikler sig til en brand
  • Du kan få tilkaldt brandvæsenet i tide, så de hurtigt kan komme igang med slukke ilden
Det har siden 2004 været et lovkrav, at alle nyopførte ejendomme skal have en røgalarm. Men hvad med alle de gamle ejendomme fra før 2004. Og ikke mindst alle de røgalarmer, der ligger i skuffen og venter på at blive sat op?


Når din røgalarm er sat op - må du ikke glemme den

De fleste brande starter ifølge statistikken om natten. Derfor er det en god ide at have installeret en røgalarm, der holder sig vågen og reagere på røgen, mens du sover. Men det kan også være en falsk tryghed, hvis du ikke husker at teste din alarm, så du er sikker på, at den stadig virker.
 
Vi har derfor samlet en række råd til, hvordan du holder dine røgalarmer vedlige, og hvor ofte de skal tjekkes:


Hvor ofte skal du tjekke, om din røgalarm virker?

En røgalarm skal ifølge Energistyrelsen tjekkes en gang om måneden, og det er en god ide at have faste rutiner omkring det.
 
Samtidig bør du gøre det til en rutine, at du skifter batteriet en gang årligt, også selvom batteriet ikke er løbet tør for strøm. Især kan det være en god ide at tjekke, om din røgalarm virker, når du kommer hjem fra ferie eller hvis du har været ude og rejse i længere tid.
 
En god rutine kunne f.eks. være ved årsskiftet – så er der en gode chancer for, at du husker det.


Vi kan hjælpe med at sikre dit hjem

Hos VVSPlus vil vi meget gerne hjælpe dig med at sikre dit hjem mod pluseligt opstået brand. Derfor kan du nemt og hurtigt booke en af vores elektrikere online lige her. Vi kan hjælpe med at få opsat dine røgalarmer, så de virker optimal og er placeret korrekt.
 
Så book en håndværker online eller ring til vores kundeservice på 70 12 20 21. Så kan vi hjælpe dig med at få sat en aftale i hus.
 

Relaterede artikler