AFKALKE BRUSEHOVED

SÅDAN SKAL DU AFKALKE DIT BRUSEHOVED
Afkalkning af brusehoved - VVSPlus giver dig gode råd

AFKALKE BRUSEHOVED

SÅDAN SKAL DU AFKALKE DIT BRUSEHOVED

SÅDAN SKAL DU AFKALKE DIT BRUSEHOVED

Jo oftere du sørger for at afkalke dit brusehoved og armaturer, jo nemmere er det at holde dem i god stand. Men uanset om det er vedligeholdelse eller den helt store afkalkning, du er ude i, er det ret nemt at gå til, hvis du har de rette remedier. Vi vil gerne vise dig, hvor nemt det kan klares at afkalke brusehoved. Læs med her under.
 
Ved du allerede at din bruser trænger til en udskiftning, kan du finde et stort udvalg i shoppen hos VVSPlus. Her er vores priser inkl. montering. Find dit nye brusesæt ved at klikke på billedet her under. Du kan også FÅ ET TILBUD på din opgave. Du har altid svar retur inden for 24 timer på hverdage.

Så nemt er det at afkalke brusehoved

 1. Afmonter brusehovedet og skil det ad, så meget du kan. Bemærk, at ikke alle brusehoveder er lavet til at blive skilt ad.
 2. Læg alle dele i blød i en blanding af halv eddike og halv vand. Det gælder også for bruseslangen, som også kan indeholde masser af kalk.
 3. Hvis armaturet også trænger til en tur, kan du bruge vat til at få opløsningen (stadig halv eddike og halv vand) til at sidde fast på de kritiske steder.
 4. Lad de tilkalkede områder sidde i blød, indtil kalken frigøres og skrub det sidste fri med en blød svamp. Husk at bruge handsker.
 5. Monter bruseslange og brusehoved igen og gå glad i bad.
Max viser dig i videoen her under, hvordan det gøres:

Vedligeholdelse gør hverdagen lettere - så du ikke bør afkalke brusehoved så ofte

Nogle brusehoveder er udstyret med små gummidutter, der hvor vandet kommer ud. Her kan der samle sig en del kalk, som forhindrer det bløde og behagelige regnvejr, som vi elsker at komme ind under en tidlig morgen. Du kan nemt fjerne kalken ved at nulre hullerne med fingrene, f.eks. mens du er i bad. Så er det nemt klaret, og du mærker omgående, at strålerne bliver blødere.
 
Tør gerne dit armatur og brusehoved over med en blød klud efter hvert bad. Så forhindrer du en stor del af den kalk, der ellers begynder at ”gro” på armatur og brusehoved. Og som en ekstra gevinst ser dit armatur og bruser altid rent og fint ud.
 

Sådan kan du afkalke et lofthængt brusehoved

Har du en lofthængt bruser, som ikke lige er til at skille ad, så er der her et godt trick:
 
 1. Brug igen noget vat eller en blød klud, som du væder op med eddike og vand og sæt det fast omkring brusehovedet. Herudover fylder du lidt af den samme blanding i en pose, som du binder fast omkring armaturet.
 2. Lad det stå og trække et par timer, alt efter hvor tiltrængt det er.
 3. Når kalken er opløst, kan du tørre det sidste af med en blød svamp.
 4. Husk at skylle brusehovedet godt af med vand bagefter.
Et godt råd er desuden altid at kigge på producentens hjemmeside og finde deres anbefaling for, hvordan netop dit armatur eller bruser afkalkes og rengøres bedst. Du kan fx. finde en god guide hos hansgrohe LIGE HER.


Er din bruser helt kalket til? Måske trænger du til en ny!

Bestil en NY BRUSER hos VVSPlus til fast pris inklusiv montering. Med VVSPlus bestiller du din vare inklusiv montering direkte i vores SHOP. Det er nemt:
 
 1. Vælg din bruser til fast pris
 2. Book en ledig montør i vores online kalender
 3. Glæd dig over, at montøren kommer til aftalt tid
Du får en fast pris inkl. bruser og montering samt en bekræftelse på, hvornår montøren kommer.
 
Så nemt er det!
 
Har du spørgsmål, så kontakt vores kundeservice på 70 12 20 21.

Hvis du var glad for at læse om, hvordan du skal afkalke dit brusehoved - vil du nok også synes om vores andre indlæg, fx hvad kan årsagen være til, at der ikke er noget VARMT VAND, eller spørgmålet om HVAD KOSTER ET TOILETSKYL eller hvad du kan gøre, når et TOILET LØBER. Her kan du finde god inspiration og blive klogere på, hvad du kan klare på egen hånd.

Relaterede artikler