AFKALKNING AF VANDHANE

SÅDAN AFKALKER DU DIT FARVEDE ARMATUR
Afkalkning af vandhane - Det anbefaler vi - VVSPlus

AFKALKNING AF VANDHANE

SÅDAN AFKALKER DU DIT FARVEDE ARMATUR

Den mest skånsomme afkalkning af vandhane

Indretning af køkken og badeværelse er i dag de to rum, hvor der bestemt ikke bliver sparret på hverken kreativiteten eller pengene. Vi danskere vælger generelt at bruge mange kræfter på lige præcis disse to rum. Både køkken og badeværelse er jo steder i ens hjem, hvor man dagligt bruger mange timer. Når man nu vælger at bruge mange penge på sit køkken og badeværelse, er det helt sikkert også i ens interesse, at det holder mange år frem. Faktisk er det rigtig vigtigt, at man har styr på vedligeholdelse og særligt afkalkning af vandhane og bruser. Netop ved at bruge det forkerte rengøringsmiddel på sine farvede armaturer, kan man faktisk ødelægge belægningen.
 
Er du interesseret i at forlænge holdbarheden på dine smukke håndvaskarmaturer? Bliv klogere på rengøring af vandhane og læs vores guide herunder.

De farvede armaturer pynter i mange hjem

De seneste par år har en vandhane i køkkenet eller på badeværelset ikke længere bare den klassiske krom overflade. Faktisk vi ser en stor interesse for de farvede armaturer herunder den smukke messing og elegante sorte farve. Lige præcis messing og den mat sorte overflade er lidt sarte i forhold til rengøring. De tåler derfor ikke at blive skrubbet med skrappe rengøringsmidler, som der findes flere af på markedet. Ønsker du at passe godt på dine armaturer og forlænge levetiden. Så bør du netop bruge det rette rengøringsmiddel til afkalkning af din vandhane.
 
I det daglige bør ens vandhane i både køkken og på badeværelse tørres let af med en klud eller håndklæde. Dette for at minimere, at de små kalkbelægninger fra vandet sætter sig fast på armaturet. Men uanset hvor god man er til at tørre vandhanen af efter brug, kan man næsten ikke kunne undgå at kalken med tiden sætter sig.
 

Afkalkning af vandhane kan klares så nemt

Selvom du er flittig med at tørre af efter dig, når vandhanen lukkes kan man næsten ikke undgå de små hvide kalk pletter på armaturet. Den mest skånsomme måde for afkalkning af vandhane, er efter nedenstående metode:
 
  • Brug altid kun mildt rengøringsmiddel på basis af citronsyre til rengøring af vandhane, hvis du ønsker at passe på din vandhane med metal overflade
  • Undgå at sprøjte dit rengøringsmiddel direkte på vandhanen. Spray i stedet på en klud og tør derefter hanen af med denne
  • Når vandhanen skal afkalkes første gang, er det en god ide at afprøve et lille område for at teste
HUSK at skylle godt efter med vand så der ikke sidder kalk rens tilbage på vandhanen efter rengøringen
 
Vores leverandører af farvede armatrer anbefaler Froggy (froch) Citron rengøring til baderum. Dette produkt er netop på basis af citronsyre og ødelægger derved ikke overfladen på dine armaturer. Når man anvender denne skånsomme afkalkning til rengøring undgår man nemlig at overflade på vandhanen tager skade på sigt.
 
 
Afkalkning af vandhane
 

Har du en citron ved hånden

Har du ikke været ude og købe det rette produkt til at fjerne kalk på vandhanen, kan du også bruge noget så simpelt som en citron. Faktisk kan saften fra en ganske almindelig citron være ret så effektiv i kampen mod kalk. Og de fleste af os ligger nok inde med en citron eller kan i hvert fald meget let anskaffe en.
  • Skær citronen midt over og skrub forsigtig armaturet med saften
  • Lad saften sidde et kort øjeblik, tør af med en klud og skyl derfter gundigt efter
Denne metode er nok den mildeste, hurtigste og billigste måde at få vandhanen til at skinne igen.
 
Glem derfor alt om de skrappe rengøringsmidler, hvis du vil passe godt på din vandhane i køkkenet eller på badeværelset. Hvis først metal overfladen har taget skade, kan man ikke rette op på det igen. Så det er med at være forsigtig med rengøringen, når man har brugt mange penge på flotte armaturer, som gerne skal holde i mange år frem.
 

Skal der en ny vandhane til?

Er skaden allerede sket, og står den gamle vandhane ikke til at redde? Så finder du et stort udvalg af køkkenarmaturer og håndvaskarmaturer hos VVSPlus. Frygt derfor ej hvis din vandhane er tilkalket eller ødelagt på overfladen, og der må nye kræfter til. Vi har samlet et udvalg af vandhaner i alle prisklasser og designs for en hver smag.
 
Hop ind og gå på opdagelse og find ny inspiration. Når du har købt din nye vandhane, ved du i hvert fald nu, hvordan du bedst muligt passer på den fremover.
 
Se udvalg af farvede armaturer
 
 

Vil du have flere rengøringstips

Hos VVSPlus har vi samlet en masse gode tips til rengøring og vedligeholdelse af dit køkken og badeværelse. Du kan fx. læse om afkalkning af dit brusehoved, rengøring af et afløb der lugter og problemer med en opvaskemaskine der lugter. Vi kan nemlig rigtig gode lide, at man passer godt på sine ejendele, så de holder mange år frem. Er du nysgerrig på flere emner inden for køkken og bad, så finder du et helt univers af inspiration hos os. God fornøjelse.

Relaterede artikler