HVILKET TOILET SKAL JEG VÆLGE

GUIDE TIL AT FINDE DET RIGTIGE TOILET
Hvilke toilet skal jeg vælge - Køb dit nye toilet hos VVSPlus inkl. montering

HVILKET TOILET SKAL JEG VÆLGE

GUIDE TIL AT FINDE DET RIGTIGE TOILET

Det helt store spørgsmål - hvilke toilet skal jeg vælge

 
Står du over for en udskiftning af toilet måske i forbindelse med nyt badeværelse og stiller sig selv spørgsmålet hvilket toilet jeg skal vælge? Ja – så kan jeg allerede nu godt afsløre, at du er havnet det helt rette sted. Udover at du her hos VVSPlus kan finde det helt rette toilet til alle slags behov, så får du tilmed muligheden for få købe et toilet monteret – altså en pris med alt inkl. Vi har nemlig et helt hold af dygtigere VVS’er klar til at servicere dig, når du har brug for et nyt toilet med montering.
 
Et nyt toilet og udskiftning er desuden lig med en masse overvejelser. Overvejelser som man måske ikke lige tænker over i første omgang. Men her kan VVSPlus hjælpe dig godt på vej og give dig et overblik hvilke typer toilet du finder i den store toilet-jungle. Du skal fx tage stilling til størrelsen på toilettet (fx. høj model), særlige funktioner og hvilket design. Fx hvad er forskellen på S og P lås? Ja - et toilet er altså ikke bare et toilet. Men bare rolig vi skal nok klæde dig godt på. Har du på forhånd mistet modet og ønsker rådgivning, kan du enten ringe på 70 12 20 21, hvor vi sidder klar til at guide dig. Du kan også klikke på billedet neden for og gå direkte til vores store udvalg af toiletter, hvis du allerede har fundet din toilet-favorit:

Hvad er forskellen på s og p lås

Ved udskiftning af toilet – altså ved et gulvstående toilet, skal du tage stilling til, om dit nye toilet skal have en S lås eller P lås. Og hvad betyder det egentlig og hvad er forskellen på s og p lås? De to varianter S og P lås fortæller, om afløbet fra toilettet går ind i væggen (P-lås) eller ned i gulvet (S-lås). Et toilet med S-lås kan dog have flere udtryk alt efter om det er skjult eller åben S-lås. Se billedet nedenfor som tydeligt viser to to forskellige typer gulvvstående toiletteter. Uanset hvad du vælger, findes der mange forskellige modeller, som du kan vælge imellem. Det kan dog være en god ide at få hjælp fra en VVS-montør, når du skal vælge, om dit toilet skal være med S eller P lås. Det har nemlig betydning for selve monteringen af toilettet. Når du ser på dit nuværende toilet, kan du i de fleste tilfælde se om afløbet går til gulv eller væg. Så ved valg af nyt toilet kan du med fordel se på dit nuværende toilet og derudfra vælge om det nye toilet skal være med S eller P-lås.
 
Er du det mindste i tvivl, så er du altid velkommen til at ringe til os på 70 12 20 21. Har du allerede helt styr på S og P lås, kan du se udvalget af gulvstående toiletter i shoppen.
Forskellen på S og P lås på dit toilet. Lad VVSPlus hjælpe dig.

SKAL JEG VÆLGE ET VÆGHÆNGT TOILET ELLER ET GULVSTÅENDE TOILET?

Når du skal vælge et nyt toilet og vælge om det skal være gulvstående eller væghængt toilet, er der flere ting, som du skal tage stilling til. Et væghængt toilet er lidt dyrere og kan være lidt mere pladskrævende. Men hvor meget plads skal man bruge til et væghængt toilet afhænger naturligvis af, hvilken model man vælger. Flere væghængte toiletter fås i dag som en såkaldt kompakt model, som fylder et par cm mindre end det traditionelle. Har du på forhånd et gulvstående toilet kan det være nærliggende at skifte til en ny gulvstående model. Det kræver nemlig en del mere arbejde rent håndværksmæssigt at gå fra et gulvstående til et væghængt toilet. Men det er uden tvivl blevet mere populært at vælge et væghængt, når den står på udskiftning af toilet. VVSPlus er naturligvis altid behjælpelige med et uforpligtende tilbud på opgaven, hvis du er nysgerrig på, hvad det koster for et væghængt toilet.
 
Netop fordelen ved at vælge et væghængt toilet er, at det er meget nemmere at rengøre - især gulvet omkring toilettet. Samtidig giver den vægmonteret løsning også et langt lettere udtryk på i rummet. Ulempen er dog at det kan være lidt mere omstændigt at reparere på et væghængt toilet, men den del skal du selvfølgelig også lade din VVS’er om – så det ikke bliver din hovedpine. Har du brug for hjælp til hvilket toilet du skal vælge, kan du altid ringe 70 12 20 21 eller skriv til os i chatten nederst i højre hjørne.
 
 

NYT TOILET - DESIGN OG SÆRLIGE FUNKTIONER

Med selve modellen af dit nye toilet på plads, har du nået første step. Nu skal du ved valg af toilet tage stilling til, hvilket design du ønsker. Der findes mange flotte designs af toiletter, og det skal jo gerne passe sammen med stilen på dit badeværelse. I dag kan man vælge mellem en masse smarte funktioner på sit toilet, som har betydning for designet:
 
  • Vandbesparende skyllefunktion med et stort og lille skyl på 2 og 4 liter. Et 'almindeligt' toilet skyller typisk med 3 og 6 liter. Det kan dog være nødvendigt at rådføre sig med en kloakmester for at sikre, at ens afløb er egnet til et vandbesparende toilet. Læs mere om hvad det koster for et toiletskyl og hvad man kan spare ved af udskifte til en vandsparende model.
  • Skylleknap i plastic, metal eller med touch funktion
  • Douche funktion - rengør de nedre regioner med en behagelig vandstråle
  • Uden skyllekant - toiletter kan idag også fåes uden skyllekant, som giver en bedre hygiejne i selve kummen, og derved gør det nemmere at rengøre toilettet
  • Soft close toiletbræt - så slipper du for, at toiletbrættet smækker i med et brag
  • Højt toilet - kan i nogle tilfælde være en fordel at vælge
I vores shop kan du finde modeller med smarte funktioner men også de mest almindelige toiletter fra bl.a toiletter fra Ifö, Duravit, GROHE mm.
 

Hvad koster et nyt toilet

Pris for et toilet varierer meget afhængig af, hvilken model og type du leder efter. Gulvstående toiletter er generelt lidt billigere end væghængte toiletter med indbygningscisterne. Dertil findes der flere funktioner på toiletter i dag som tidligere beskrevet ovenfor, hvilket naturligvis også har betydning for prisen. Jo flere egenskaber jo mere koster et nyt toilet. De fleste leverandører har dog altid en model i en billigere prisklasse, derfor kan du som ofte altid finde et toilet til en pris, hvor alle kan være med.
 

Hvad koster et nyt toilet monteret?

Er du ikke den store gør-det-selv type, har du måske brug for en håndværker til at diverse projekter i din bolig – herunder montering af nyt toilet. Er det tid til udskiftning af det gamle toilet, er du sikkert nysgerrig på, hvad det koster for et nyt toilet monteret. Se priserne find svar på hvad koster et nyt toilet monteret:
 
 
Og det helt store spørgsmål, hvilket toilet er bedst? Dette spørgsmål findes der ikke et enkelt og hurtigt svar på. Prisen afhænger helt af dit udgangspunkt og præferencer, så gå gerne på opdagelse i vores shop og find selv det toilet, der matcher dine behov både på pris og design. Her finder du helt sikkert det bedste toilet for dig og dit badeværelse. Du finder bla. Ifö toilet i flere prisklasser, hvad end du er til væghængt eller gulvstående.
 
Har du allerede fundet det helt rette toilet men mangler en VVS'er til at montere, så kan du bestille et udforpligtende tilbud her under:

Kan man selv montere et toilet

Hvis du har en lille håndværker gemt i dig og ikke har 10 tommelfingre, kan du sagtens selv montere dit nye toilet. Der findes nemlig ingen regler for, at du skal være autoriseret VVS’er for at udføre denne type af opgave. Inden du kaster dig over projektet og selv monterer et toilet, skal du lige huske at:
 
  • Lukke for vandet på lukkehanen/stopventilen, før du går i gang (ved et gulvstående toilet sidder lukkehanen ved siden af toilettet, og på et væghængt inde i selve cisternen – som nogle gange kan være svært at komme til)
  • Du ikke selv må ændre på de nuværende vand installationer. Hvis dette er nødvendigt for at montere det nye toilet, skal du have fat i en VVS installatør, som kan hjælpe dig
Er udskiftning af toilettet én til én kan du altså sagtens selv montere det nye toilet. Men kræver udskiftningen en ændring af dine installationer, er det derved nødvendigt at søge hjælp fra en autoriseret VVS installatør.
 

Svaret på hvilket toilet man skal vælge

Når du er nået gennem hele denne guide, har du forhåbenligt fundet svaret på det store spørgsmål ”hvilket toilet skal jeg vælge”. Og tilmed har helt styr på, hvad koster et nyt toilet og hvilket funktioner der er vigtige for, at det er det bedste toilet for dig. Sidder du mod forventning stadig tilbage med nogle spørgsmål, er vi klar til at hjælpe dig på telefon 70 12 20 21. Du kan også chatte med os ved at hoppe på chatten nederst i højre hjørne. Du kan også bestille en håndværker hos VVSPlus til repration af toilet, hvis du har problemer med dit eksisternede toilet, så hjælper vi naturligvis også med det.

Relaterede artikler