KALKFRIT VAND

FÅ KALKFRIT VAND MED ET BLØDGØRINGSANLÆG
Sådan får du kalkfrit vand - Køb hos VVSPlus

KALKFRIT VAND

FÅ KALKFRIT VAND MED ET BLØDGØRINGSANLÆG

Hvordan får jeg kalkfrit vand

Du har sikkert hørt om kalkfrit vand før, også kaldet for blødt vand. Men måske kender du ikke helt præcis til, hvad det kalkfrie vand er? Og hvad kan det egentligt kan have af fordele for dig at have det bløde vand i dit hjem. Det kan du læse meget mere om her. Der er nemlig mange fordele for en helt almindelig husstand ved at have et anlæg som giver det eftertragtede bløde og kalkfrie vand direkte fra hanen. Du kan nemt købe et blødgøringsanlæg hos VVSPlus så du kan få et kalkfrit hjem. Prisen for kalkfrit vand er fra 21.000 kr. og hos VVSPlus er prisen inkl leveirng og montering af anlægget.
 
SE UDVALGET HOS VVSPLUS OG FÅ KALKFRIT VAND MED ET BWT BLØDGØRINGSANLÆG.

Hvordan fjerner man kalk fra vandet

Det kan virke lidt hokus pokus, at man med et anlæg installeret i sit hjem kan få vand uden kalk i hanen. Der sker også lidt magi i anlægget, når det kalkholdige vand ledes ind, og vandet derefter kommer ud med et minimum af kalk i.
 

Er du lidt nysgerrig på, hvordan det fungerer, når anlægget tryller, så læs med herunder:

  • Vandet fra vandværket ledes ind i anlægget, hvor det strømmer ned over en ionbyttermasse, som fjerner kalken.
  • Ionbyttermassen består af en masse mikrokugler, som vandet bindes til. Det er her magien sker - kalken nedbrydes og vandets hårdhedsgrader ændres fra hårdt til blødt.
  • Herefter ledes det blødgjorte vand ud af anlægget og ud i vandrørene.
Det er rent faktisk utroligt, hvordan det kan lade sig gøre. Det virker så simpelt, hvordan man laver det kalkfrie vand. Men ikke desto mindre er det sådan magien i et blødgøringsanlæg foregår, og herved skaber det eftertragtede bløde vand. Behøver vi at sige, at vi er ret så imponeret over det lille anlægs evner til at servere kalkfrit vand.
 

Hvilke fordele er der ved at have kalkfrit vand

Man tænker højst sandsynlig ikke over det, men i Danmarks findes der flere steder rigtig meget kalk i vandet. Her snakker man om, at vandet er hårdt og beregner altså en hårdhed af vandet. Kalk i vandet er jo som sådan ikke en dårlig ting. Men når det kommer til en tilstoppet rør eller et armatur, hvor små kalkpletter vokser. Ja så kan man godt blive lidt træt af at have kalk i vandet. Og med kalk følger den ugentlige rengøring af vandhaner, toilet og brusekabine. Hvis du har et ønske om at minimere kalken i vandet i dit hjem, så kan et blødgøringsanlæg altså være en rigtig god løsning.
 

Se bare alle de fantastiske fordele, der er ved at få kalkfrit vand:

  • Du minimerer markant kalk i brusekabinen, håndvasken, brusehovedet og hvor kalken ellers kan sætte sig på badeværelset
  • Den markant mindre kalk gør det nemmere at renholde et armatur i messing og sort, som efterhånden findes i mange køkkener og badeværelser
  • Kaffemaskinen og elkedlen behøver ikke længere at blive afkalket så ofte
  • Du forlænger levetiden på din varmtvandsbeholder. Når der ikke kan sætte sig kalk på varmelemmerne i beholderen, holder den langt længere
  • Det bløde vand er bedre for din hud og dit hår. Kalk kan nemlig være rigtig hård ved hud og hår, og kan tørre ud, når det dagligt udsættes for kalken fra vandet
  • Dit vasketøj bliver blødere og farven på tøjet holder bedre
  • Det bløde og mindre kalk indholdigt vandet er godt for miljøet. Man bruger fx. langt mindre skyllemiddel for at gøre tøjet blødt
Listen er lang, og der er virkelig mange fordele ved at minimere kalken i vandet. Og herved grunde til at få installeret et blødgøringsanlæg i sit hjem. Tænk bare over alle de timer, som man bruger på at afkalke brusekabinen, kaffemaskinen. Eller hvor meget skyllemiddel, man ofte får hældt ned i vaskemaskinen for at gøre tøjet blødt.
 

Hvad koster kalkfrit vand?

Prisen for at få det bløde kalkfrie vand afhænger af din husstand og derfor størrelsen og samtidig ønsker til funktioner på blødgøringsanlægget. Kalkfrit vand kommer med hjælp fra et blødgøringsanlæg som koster fra 21.000 kr. Denne pris er naturligvis inkl. levering og montering. Er du ikke klar på den helt store installation af et anlæg, så der findes faktisk også en lidt nemmere og billigere måde at få blødt vand. Den nemme løsning til kalkfrit vand er et vandfilter, der monteres på ens køkkenarmatur. De smarte og meget eftertragtede vandfiltre fra BWT fås i flere forskellige varianter og med hver deres egenskaber. Du kan se vores udvalg af vandfilter som kan fjerne kalk, klor, kobber, bly og nikkel samt tilføje magnesium til det vand der tappes fra dit køkkenarmatur. Et vandfilter fra BWT kan derfor være en nem måde at teste det kalkfrie vand af hos dig. Du kan sikkert ikke undvære det silkebløde vand efterfølgende.
 
Har du brug for rådgivning eller har spørgsmål til hvordan får du kalkfrit vand direkte fra din køkkenhane eller i hele din bolig. Fang os på telefon 70 12 20 21 så vi kan finde den bedste løsning for at sænke kalkindholdet i vandet hjemme hos dig.

Sådan vedligeholder man et anlæg der laver kalkfri vand

Vedligeholdelsen af et blødgøringsanlæg der laver kalkfri vand er faktisk minimal. Det eneste du selv skal gøre for at anlægget fungerer er at tilsætte salttabletter ca. hver 6 uge eller når anlægget giver besked. Har du et af de nyere blødgøringsanlæg anlæg fx. BWT Perla eller BWT Perla Home giver anlægget besked via en app, når det er tid til opfyldning. BWT Basic og BWT Life giver besked via displayet. Når bare man husker at tilsætte salttabletter efter behov, passer blødgøringsanlægget faktisk mere eller mindre sig selv. Dog er det en anbefaling, at man laver et servicetjek af anlægget ca. 2 andet år for at sikre den optimale funktion og udbytte. Derfra klarer anlægget faktisk resten af arbejdet, og forkæler dig med vand med minimalt kalk indhold direkte fra hanen.
 

Hvilke salttabletter skal der bruges til at blørgør vand?

Når et blødgøringsanlæg skal lave og levere blødt vand kræver det, at der bliver tilsat salttabeletter. Salttabeletterne tilsættes jævnligt. Den type blødgøringsanlæg som vi forhandler hos VVSPlus bruger to typer af salttabeletter afhængig af, hvilken type anlæg du har tilsluttet. Har du et Basic eller Life skal der bruges mærket Sanitabs. De nyere anlæg Perla og Perla Home burger BWT Perla Tabs. Det er meget vigtigt, at der anvendes de rettet salttabeletter, da der ellers kan dannes for meget saltskæg inde i anlægget, hvilket på sigt kan skade blødgøringsanlægget. Både Sanitabs og BWT Perla Tabs medfølger ved køb hos VVSPlus. Ved installation medbringer vores montør 2 x 8 kilo af den type, som passer til dit anlæg. Og efterfølgende kan begge mærker købes i diverse byggemarkeder, netbutikker eller kan bestilles på abonnement hos BWT. Ved tilmelding af abonnement bliver dine salttabeletter leveret direkte til hoveddøren. Du kan tilmelde dig det smarte abonnement hos BWT.
 

Her kan du få et kalkfrit hjem

Er du klar til at byde kalkfri vand velkommen i din bolig, er du kun få klik fra. Hos VVSPlus vælger du den type anlæg der passer til din familie, lægger i kurv og booker med det samme en ledig montør. Ved montering bliver anlægget grundigt gennemgået med dig, så du hurtigt er klar til at tappe det bløde og eftertragtede kalkfrie vand fra din hane. Gå direkte til vores shop hvor du køber et anlæg som giver dig et kalkfrit hjem.
 
Ring på 70 12 20 21 hvis du har spørgsmål til din mulighed for, hvordan du får fjernet kalk fra vandet i din bolig.

Relaterede artikler