UDSKIFTNING AF TOILET

Udskiftning af toilet - Find dit nye WC hos VVSPlus

UDSKIFTNING AF TOILET

OVERVEJER DU UDSKIFTNING AF TOILET?

Har det gamle toilet et par år på bagen og trænger muligvis til en udskiftning? Så kan vi byde dig hjertelig velkommen til VVSPlus – her hjælper vi dig både med at træffe det bedste valg, når dit toilet skal udskiftes, guider i den store toilet-jungle og giver dig tilmed gode gør-det-selv tips til udskiftning af toilet. På et marked hvor mulighederne er uendelige kan det desuden være svært at træffe det rette valg, hvis man ikke helt er på hjemmebane inden for toilettes ABC. Men vi skal nok hjælpe dig, hvad end du sørger inspiration til funktioner, egenskaber, toilet priser eller gør-det-selv guides til montering af toilet.
 
Du kan også gå direkte til vores store udvalg af både gulvstående og væghængte toiletter ved at klikke på billedet her under, hvis du har et gammelt toilet, der bare skal skifte nu og her:

Priser for udskiftning af toilet

Et toilet har jo som sådan ikke en udløbsdato og kan i og for sig holde i mange årtier. De fleste af os vælger dog at udskifte toilettet ved renovering af badeværelse, ved en udskiftning fra gulvstående til væghængt eller hvis det gamle toilet af den ene eller anden årsag har udtjent sin værnepligt. Uanset hvilken årsag der er til udskiftningen, er det for de fleste af os rart at kende til prisen for udskiftning af toilet. Og heldigvis kan man sagtens finde toiletter i flere prisklasser og for enhver pengepung – læs med her under og bliv klogere på, hvad du kan forvente at et nyt toilet vil koste.
 
Vil du spare lidt penge på det nye toilet kan du, hvis du har mod på det sagtens selv stå for udskiftningen og derved spare prisen for monteringen. Er du klar på at indtage rollen som håndværker, så spring dette afsnit over og hop direkte til vores gør-det-selv-guide nedenfor. Føler du ikke for at trække i arbejdes handskerne, er du så heldig, at du hos VVSPlus finder en hel shop fyldt med priser på nyt toilet med montering.
 
Det eneste du skal gøre er at:
 
 • Vælge dit nye toilet blandt shoppens store udvalg og læg favoritten i kurv
 • Vælg den montering dag og tidspunkt som passer bedst for dig
 • Godkend ordre
Priser på udskiftning af toilet ligger fra 3.000 kr. inklusive montering. Prisen for et nyt WC variere alt efter, hvilken model, mærke og funktion dit nye toilet skal besidde. Er du i tvivl om, hvilket toilet du skal vælge kan du læse vores indlæg, som besvarer mange af de spørgsmål man måtte have i denne proces. Du er også meget velkommen til at ringe til os på telefon 70 12 20 21, hvis du ønsker rådgivning fra vores kundeservice.
 
 

Vil du selv stå for montering af toilet

Har du en lille håndværker gemt i dig, så kan du sagtens kaste dig over opgaven og stå for udskiftning af dit nye WC på egen hånd. Du må nemlig godt selv stå for montering af toilet, så længe du ikke skal ændre på de eksisterende VVS installationer for at udskifte. Fordelen ved alliere sig med en VVS’er er naturligvis, at man sikre den helt korrekte montering af det nye WC. Det betyder dog ikke, at man ikke kan forsøge sig på egen hånd i første omgange. Følg nedenstående gør-det-selv-guide som giver en step by step til montering af væghængt toilet og montering af gulvstående toilet, når du ønsker at skifte toilettet:
 

Montering af gulvstående toilet:

 • Husk altid først at lukke for vandet til toilettet og skyl vandet ud fra cisternen
 • Afmontere det eksisterende toilet ved at fjerne silikone og evt. lyncement langt kanten på toilettet
 • Klargør til det nye toilet ved at afrense gulvet for rester af beton og silikone fx. med en skuresvamp
 • Efter afrensning af gulvet er du klar til at montere det nye WC til den eksisterende vandinstallation Husk hvis det er nødvendigt at ændre på rørføringen for at monterer toilettet, er du nødsagtigt til at få det udført af en autoriseret VVS installatør, da det ikke er lovligt at udføre på egen hånd
 • Afslut med at fuge kanten rundt om toilettet. Bemærk: Denne opgave kræver en rolig og præcis hånd

Montering af væghængt toilet til eksisterende cisterne:

 • Husk altid først at lukke for vandet til toilettet og skyl vandet ud fra cisternen
 • Afmontere den eksisterende toiletskål fra væggen. Pas godt på ikke at få beskadiget væggen ved afmontering af skålen
 • For at gøre processen så nem som muligt så sørg gerne for at vælge et toilet med samme afstand på monteringshullerne, som det eksisterende WC. Derved undgår du at skulle bore nye huller.
 • Montere det nye væghængte toilet til væggen
 • Slut af med at fuge kanten fra væggen. Bemærk: Dette kræver en rolig og præcis hånd
Væghængt toilet montering samt udskiftningen af gulvstående WC kan altså med hænderne skruet ordentligt på sagtens klare selv. Dog er der nogle af processerne som kræver lidt håndværks erfaring, hvor nogle kan komme til kort og derfor have brug for en VVS installatør. Du kan altid få hjælp fra VVSPlus til toilet montering. Ring til os på 70 12 20 21 eller skriv til os på chatten.
 
 

Skift toilet og spar penge

Med det gamle toilet klar til udskiftning er det en oplagt mulighed for at se på vandbesparelse på det nye toilet. Faktisk kan man spare rigtig mange penge på vandforbruget bare ved at skifte et gammelt toilet ud til en nyere model. Ældre WC modeller nemlig har et meget højt vandforbrug og typisk kun har et skyl. Modsat er moderne toiletter oftest udstyret med to skyl, så du kan vælge, om det skal være et stort eller et lille skyl. Fordelen ved at vælge en nyere model er, at det giver mulighed for at spare meget store mængder vand ved hvert skyl. Undersøgelser udført af Ifö som er en anerkendt leverandør af toiletter viser, at ved at vælge et toilet med 2 og 4 liters skyl frem for 6 og 9 liters skyl kan give en besparelse på op til 33% på det årlige vandforbrug hos en familie på 4 personer.
 
Det betyder altså, at der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du udskifter dit gamle toilet til en nyere model, hvor det er muligt at vælge 2 og 4 liters skyl. Så skift toilet og spar penge på vandforbruget. Med et toilets lange levetid kan vandbesparelsen hurtigt tjene prisen for investering i nyt WC hjem igen. 

Kender du forskel på S og P lås?

Begreber inden for de gulvstående toiletter såsom skjult S og P lås er typisk et emne, som man ikke kommer udenom, hvis man er på udkig efter et nyt gulvstående WC. At have styr på S lås og P lås er dog en meget vigtig faktorer for installationen, hvorfor det også er vigtigt at kende til forskellen. Den korte forklaring på dette begreb er om afløbet til og fra toilettet går ind i væggen (P-lås) eller ned i gulvet (S-lås). Om det er skjult S lås eller ej, betyder om afløbet er synligt i installationen. Se de forskellige S og P-lås modeller i via nedenstående:
 
 
Et lille tip fra os! Har du et ældre gulvstående WC og ønsker at udskifte til et en nyere model bør du vælge samme type toilet igen – blot for at gøre udskiftningen nemmere.
 
Gå til shoppen og find alle modeller med S lås og P lås og se prisen på nyt toilet med montering. 
 
 

Så nemt kan du skifte toilet med hjælp fra VVSPlus

Føler du dig ikke helt klædt på til at skifte toilet og vælge den helt rigtige WC model? Så tøv ikke med at ringe til vores kundeservice på 70 12 20 21. Her sidder vi klar til at guide dig til det rette valg af toilet. Vi elsker at del ud af vores viden og måske sidder vi inde med den helt perfekte WC løsning for dig, så hold dig ikke tilbage med at kontakte os.
 
Har du derimod mere lyst til at forlænge levetiden på dit nuværende toilet, kan du bestille reparation af toilet og derved undgå en udskiftning nu og her. En reparation kan nemt forlænge levetiden på toilettet med flere år, og det kan derved være en billigere løsning.

Relaterede artikler