UDSKIFTNING AF VANDHANE

SKAL DIN VANDHANE SKIFTES?
Udskiftning af vandhane - Vi hjælper dig i gang til det rigtige valg - VVSPlus

UDSKIFTNING AF VANDHANE

SKAL DIN VANDHANE SKIFTES?

Er det tid til at skifte din vandhane?

Har du en vandhane der drypper, er tilkalket eller anden årsag er ved at have udtjent sin værnepligt på dit badeværelse? Og overvejer du derfor, om det er tid til at skifte din vandhane ud? Hos VVSPlus kan vi hjælpe dig til om tiden er inde til skift af din vandhane eller den med lidt kærlighed kan klare et par år endnu. En vandhane på badeværelset eller i køkkenet bliver brugt mange gange dagligt og på trods af det store brug, kan en vandhane faktisk holde langt mere end 10 år. Hvis den vel og mærke ikke bliver tilkalket eller udsat for anden from for slidtage.
 
Om det er ved at være tid til at skifte din vandhane, kan du blive lidt klogere på i artiklen her under. Ønsker du at gå direkte til vores udvalg af håndvaskarmaturer og køkkenarmaturer, kan du klikke på billedet nedenfor og lad dig inspirere blandt vores store udvalg af vandhaner:

Hvad koster det at få skiftet en vandhane?

Prisen for udskiftning af vandhane kan variere en del. Ligesom med alt andet kommer prisen bl.a. an på funktioner, design og mærke. Derfor findes der vandhaner til køkken og badeværelse i mange prisklasser – spørgsmålet er bare, hvilken en du leder efter! Er du på udkig efter en vandhane til billig pris kan den fås fra 1.700 kr. Denne pris er inkl. montering. Er du derimod i den anden pris ende og ønsker mere end et klassisk håndvaskarmatur fås der vandhaner, som har fået en opgradering i form af flere funktioner og mere fokus på designet. I sådanne tilfælde vil prisen for udskiftning af vandhane koste omkring 5.000 og 6.000 kr. Og her er prisen naturligvis igen inkl. montering.
 
Ved udskiftning af vandhane kan prisen altså ligge alt imellem 1.700 kr. og 6.000 kr. alt af hænging af hvilke præferencer du har til vandhanen. Find den helt billige vandhane til køkken og badeværelse lige her.
 
 

Hvordan skifter man en vandhane?

Har du en lille håndværker gemt i dig, kan du sagtens selv trække i arbejdes handskerne og udskifte en vandhane og derved spare prisen for en håndværker. Der er som sådan ikke nogen tekniske installationer eller krav der gør, at du ikke må udføre denne type udskiftning på egen hånd. Er du dog det mindste i tvivl om denne type opgave og derved ønsker professionel rådgivning og håndværksmæssige kompetencer tilbyder vi både en komplet udskiftning af vandhane med alt inkl. Men du kan naturligvis også bestille VVSPlus til at montering af dit eget indkøbte håndvaskarmatur eller køkkenarmatur. Pris for udskiftning af vandhane, hvis du allerede selv har købt en koster fra 1.795 kr.
 
Vil du gerne gøre det selv, er det dog vigtigt at være opmærksom på følgende:
  • Sikre at det er muligt at lukke for vandet under vask/køkkenvask
  • Have det korrekte værktøj såsom en skiftenøgle
  • Være særligt opmærksom på at samlingerne er tætte netop for at undgå fugt og i værste tilfælde vandskader
Følger du overstående anvisning burde du kunne komme sikkert i land med at skifte vandhane. Er du dog det mindste i tvivl om du bør påtage dig opgave står vi altid gerne til rådighed ved en udskiftning af vandhane.
 
 

Du bør skifte din vandhane

Tre tydelige tegn på at tiden er inden til at skifte din vandhane er:
  • Hvis der løber vand ud ved tuden, ved bordpladen eller under vasken fra armaturet
  • Hvis blandingen af varmt og koldt vand ikke blander efter hensigten
  • Hvis der er skader på armaturet
Har du en vandhane, er der kalket til behøver det ikke altid betyde en udskiftning. Ved en tilkalket vandhane kan du forsøge dig med selv at skifte vandfilteret, der sidder ved udløbet på armaturet. Husk at bruge hænderne eller korrekt værktøj for ikke at skade overfladen på armaturet!
 
 

Få skiftet pakning på din vandhane

Har du problemer med en vandhane der drypper, hvilket i sig selv kan være ret så irriterende og faktisk også dyrt på den lange bane. En dryppende vandhane kan nemlig koste dyrt, hvis den får lov at dryppe i en længere periode. Derfor er det vigtigt at få det løst hurtigst muligt. Typisk er det topstykket (den med pakningen i enden) eller pakninger i kartuchen der er blevet skadet af f.eks. fragmenter der har skadet pakningerne, eller slidt af almindelig brug.
 
Løsningen på en dryppende vandhane kan være at få skiftet pakning. En pakning er den anordning der sidder i enden af et topstykke eller inde i selve blande-delen på en kartuche, som sikre at armaturet lukker tæt, når det ikke er i brug. Og pakningen trænger altså til at blive skiftet, hvis vandhanen drypper. Du kan sagtens selv skifte en pakning og man må også gerne udføre dette på egen hånd. Dog skal man være opmærksom på at benytte de rettet reservedelene som passer til den type blandingsbatteri man monteret i vasken. Det vil sige, at man skal kende både mærke og type på ens vandhane.
 
Er du i tvivl om overstående kan du naturligvis altid få hjælp fra VVSPlus. Ring til os på 70 12 20 21 eller bestil allerede nu en montør til at skifte pakning på dit blandingsbatteri.

Find dit nye håndvaskarmatur til badeværelset

Er der ingen tvivl om at vandhanen på badeværelset trænger til at blive skiftet, kan VVSPlus tilbyde dig et stort udvalg af håndvaskarmaturer – et udvalg der byder på noget for en hver smag. Hvad der før bare var en vandhane som skulle bidrage til håndvasken, er i dag blevet et helt emne for sig. Et håndvaskarmatur er i sig selv blevet en stor del at selve indretningen og den røde tråd i rummet, hvorfor valget også kan være svære end som så. Er du til det helt klassiske håndvaskarmatur i krom, er det her vores udvalg er størst, og det er klart også det mest populære valg.
 
Som beskrevet ovenfor er en vandhane i dag en lige så meget en del af indretningen, som den er nødvendig i dagligdagen. Derfor er interessen for et håndvaskarmatur der skiller sig ud fra mængden også steget betydeligt. Eksempelvis et håndvaskarmatur i messing eller sort er absolutte favoritter, når det kommer til vandhaner som gerne skal være lidt ekstra og samtidig være en del af indretningen rummet. Leverandører som Hansgrohe og Damixa har særligt gjort sig i at være first mover på armaturer med farve og har begge skabt serier, hvor vandhaner i messing og sort har et særligt fokus.
 
Udover messing og sorte vandhaner er der desuden også stor interesse for den berøringsfrie vandhane. Særligt GROHE og Oras er foregangsmænd på denne kategori, hvor der også findes et udvalg i flere prisklasser og med forskellige designs.
Gå direkte til shoppen med det store udvalg af klassiske, stilrene og trendy vandhaner til dit badeværelse.
 
 

Hvad skal man vælge af nyt køkkenarmatur

De tre helt store emner som du vil støde på i en søgning efter et nyt køkkenarmatur er kogende vand, udtrækstud og berøringsfri. Alle tre emner er naturligvis godt repræsenteret hos VVSPlus. Det først nævnte emne er det helt store, når man omtaler vandhaner i køkkenet - og det er bestemt ikke uden grund. Den forholdsvise nye funktion med kogende vand direkte fra hanen har taget alle med storm og er hurtigt blevet et stort ønske til det moderne køkken. Køkkenarmatur med kogende vand fås fra Quooker og GROHE, som begge har skabt deres version af den eftertragtede kogende vandhane.
 
Er du til praktik frem for alt er et køkkenarmatur med udtrækstud en gave til køkkenet. At kunne skylle vasken i alle kroge og hjørner og rengøre gryder og pander nemmere er bare nogle af fordelene ved at vælge en vandhane med udtræk. Køkkenarmatur med udtrækstud fås priser fra 2.800 kr. inkl. montering. Og naturligvis i den klassiske krom men også i de trendy farvevalg som messing og sort.
 
Hos VVSPlus finder du altså et udvalg af vandhaner med smarte funktioner i genkendelige og men også nye farver og materialer. Krom, rustfrit stål, mat sort, børstet og poleret messing, mat hvid og kobber er nogle af de varianter, hvad end det er til køkken eller badeværelse, som der findes i shoppen. Og det bedste af det hele er, at den pris du ser på shoppen er inkl. montering.

Relaterede artikler