VANDHANE DRYPPER

EN VANDHANE DER DRYPPER ER PENGE LIGE UD I VASKEN
Vandhane drypper - Få gode råd til hvordan du selv løser problemet - VVSPlus

VANDHANE DRYPPER

EN VANDHANE DER DRYPPER ER PENGE LIGE UD I VASKEN

EN VANDHANE DER DRYPPER ER PENGE LIGE UD I VASKEN

Lyden af en vandhane der drypper kan være ret så irriterende. Hvad man måske ikke tænker over er, at det faktisk kan være en dyr fornøjelse med en dryppende vandhane. Faktisk kan det koste op mod 5000 kr. om året, hvis vandhanen ikke kun drypper men faktisk løber. Selvom det umiddelbart virker, som små mængder vand, der drypper fra hanen, så kan det altså løbe op. Så hvis du også tænker, at det er penge, man smider lige ud i håndvasken, så læs med her. Du kan nemlig i mange tilfælde løse problemet selv. Og derved sætte en stopper for din vandhane, der drypper. 
 
Vil du gerne i stedet gerne have vores hjælp til at løse problemet med det samme, kan du booke en håndværker ved at klikke på billedet lige her under:
 
Eller hvis du allerede ved, at den gamle vandhane skiftes ud, så se udvalget af KØKKENARMATURER og HÅNDVASKARMATURER her. Priserne er inkl. montering, så det bliver ikke nemmere.

Hvorfor drypper en vandhane

Hvis din vandhane løber efter lukning, og har gjort det i en længere periode, så er det altså med at få det fixet, så du ikke betaler unødvendige penge på din vandregning. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at udskifte hele vandhanen. Men inden du når dertil, kan det faktisk tit klares med få midler. En dryppende vandhane skyldes nemlig som oftest:
  • Slidtage
  • Kalk
  • Rust på pakninger i topstykket (hvis det er et to-grebs batteri)
Så inden du kaster penge efter en ny vandhane, kan du forsøge dig med nedenstående metoder, som koster langt fra, hvad du skal ofre på helt ny vandhane til dit køkken eller badeværelse.
 

Hvor meget koster en vandhane der drypper

Måske kan man ikke forestille sig, at en dryppende vandhane kan løbe op i særlig store mængder vand og derved et stort vandforbrug. Men faktisk kan vandhane der løber med bare et enkelt dryp pr. sekund koste op mod 500 kr. om året. En vandhane der bare drypper dagen lang kan altså bruge op til 20 liter vand i døgnet, hvis det ikke bliver fixet. Har du derimod en vandhane der løber og ikke kun drypper, kan det koste endnu mere vand og blive en endnu dyrere fornøjelse. Og ja det må vist siges at være penge lige ud i vasken, når der kan dryppes med så mange liter vand.
 
 

Sådan løser du problemet med en dryppende vandhane

Hvis du selv er klar på at løse problemet din vandhane, der drypper så træk bare i arbejdshandskerne og sæt i gang. Mange gange kan en dryppende vandhane løses uden at udskifte det gamle armatur. Så inden du finder dankortet frem, og er klar til at købe nyt, så forsøg dig lige med følgende tiltag i første omgang:
  • Afkalkning af vandhanen (det kan virke meget simpelt, men i nogen tilfælde skal der faktisk ikke mere til)
  • Udskiftning af pakningen på vandhanen (der kan være to topstykker på to-grebs batterier, som er med keramiske pakninger. På nogle batterier er der både et højre og et venstre topstykke, hvis du åbner på håndtaget samme vej)
  • Udskiftning af kartouche (det kan være en lidt mere omstændig proces, da det kræver, at man har den helt rette reservedel)
HUSK: Altid at lukke for vandet inden du går i gang med at skille armaturet ad. Dette gøres på kuglehanerne på både det kolde og det varme vand.
 
Ovenstående tiltag kan være løsningen på problemet med en dryppende vandhane. Og alle tre metoder er alt sammen noget, som du kan klare på egen hånd. Så giv det endelig et forsøg. Det er langt billigere end at skulle skifte til en helt ny vandhane.
 

Drypper din vandhane stadig?

Har du efter ovenstående forsøg måtte konstatere, at den dryppende vandhane ikke kan fixes selvom alle kræfter blev lagt i? Så kan det være nødvendigt at kontakte en VVS installatør, som kan få monteret en ny vandhane.
 
Hos VVSPlus kan du købe dit nye køkkenarmatur og håndvaskarmatur inkl. montering. Så nu kan du bare kaste dig tilbage og spare på dine kræfter. Vi er klar til at løse problemet for dig. I vores shop skal du blot gøre følgende:
  • Find den vandhane der passer perfekt hjem til dig
  • Læg den i kurven
  • Book en ledig montør til montering i vores online kalender
  • Vi kommer til aftalte tid og sted og monterer et valgte armatur
Og så er altså forbi med vandhaner der løber og drypper.
 
Har du problemer med en udendørs vandhaner der drypper, kan vi selvfølgelig også være behjælpelige med at løse dette problem.
 

Slip for en dryppende vandhane

Hos VVSPlus har vi et stort udvalg af både køkken- og håndvaskearmaturer. Her kan du vælge mellem mærker som GROHEDURAVITORAS og mange flere. Her kan du se vores store udvalg af køkkenarmaturer og håndvaskarmaturer.
 
Når du køber dit KØKKEN- eller HÅNDVASKARMATUR hos VVSPlus, er prisen altid inkl. montering. Du kan nemt booke en af vores dygtige montører direkte i hans online kalender, hvor du selv vælger tiden for montering. Så hvis din vandhane drypper, kan du nemt og hurtigt købe et nyt armatur og booke en håndværker samtidig.
 
Har du spørgsmål til ovenstående, kan du altid ringe på 70 12 20 21. Her sidder vores kundeservice klar til at hjælpe dig. Du kan også skrive til os på chatten.
 

Gør-det-selv med VVSPlus

Har du en lille håndværker gemt i dig, og er du glad for små gør-det-selv projekter, kan du finde en masse inspiration blandt vores mange ARTIKLER. Her kan du bl.a finde svar på, fx hvorfor dit AFLØB LUGTER, hvad årsagen er til et TOILET, DER LØBER og hvordan du TILSLUTTER EN OPVASKEMASKINE på egen hånd. Dette er bare et lille udkast af, hvad du kan finde svar på blandt alle vores mange indlæg. Vi håber, du kan bruge det til inspiration.

Relaterede artikler