VANDSKADE KAN GØRE STOR SKADE

SÅDAN UNDGÅR DU AT FÅ VANDSKADE
Vandskade - Sådan undgår du det - VVSPlus

VANDSKADE KAN GØRE STOR SKADE

SÅDAN UNDGÅR DU AT FÅ VANDSKADE

VANDSKADE KAN GØRE STOR SKADE PÅ DIN BOLIG

Et vandrør, der står og siver over længere tid, kan gøre voldsom skade på din bolig. Når først skaden er sket, kan der gå mange måneder, før dit hus igen er beboeligt. Vandrør er oftest skjult i gulve og vægge. Derfor kan selv en lille lækage i et vandrør stå og sive længe og gøre stor ødelæggelse, før skaden bliver opdaget. Følg vores råd til, hvordan du kan undgå vandskade i din bolig. For én vandskade kommer sjældent alene, hvis du ikke foretager dig noget.
 

Vandskade skyldes ofte gamle vandrør

I ældre huse med gamle vandrør er der særlig stor risiko for, at en vandskade kan opstå. Tidens ælde og slid fra kalk og uendelige mængder vand gør de gamle rør porrøse med tiden, og samlinger mm. bliver ekstra udsatte. Har man én gang oplevet sit gulv brækket op og levet med ubebolige rum efter en vandskade, vil man ofte gå meget langt for at undgå det samme igen.
 

Ét uheld kommer sjældent alene

Har du først haft én vandskade i dit hus pga. tærede rør, viser alle statistikker, at det ikke bliver den sidste. Erfaringsmæssigt er det kun et spørgsmål om tid, før den næste skade sker. Ofte vil en udskiftning af alle vandrør til fx moderne rør i pex være det bedste middel mod at opleve det samme igen. Dog kan dette være en stor omkostning, og der er heldigvis andre måder at forhindre en ny vandskade i at opstå.
 

Vandskade kan undgås med en vandalarm

Med en vandalarm kan du stoppe vandskaden. Vælg fx den nye vandalarm, SENSE GUARD FRA GROHE. Den monteres direkte på vandmåleren og overvåger dit vandforbrug. Hvis forbruget pludselig indikerer et muligt læk, giver den dig besked på mobilen. Fra en app kan du slukke for vandet, hvis du oplever uregelmæssigheder i forbruget og ikke er i nærheden af dit hus eller har glemt at lukke for vandet i fx sommerhuset. Derfor er GROHE Sense Guard også velegnet til boliger, som står uden opsyn i længere perioder.

Med VANDALARMEN FRA GROHE følger tre sensorer, som kan placeres på strategiske smarte steder i huset. Fx i et vaskeskab eller i skabet ved opvaskemaskinen i køkkenet. Sensorerne reagerer med det samme, hvis fugtigheden i skabet pludselig stiger og giver besked via appen på mobilen.
 
Læs mere i denne brochure: PRÆSENTATION AF GROHE SENSE GUARD.


Nyttige råd, hvis du vil undgå vandskade

  • Vidste du, at nogle forsikringsselskaber faktisk tilbyder at få en vandalarm installeret gratis? For dem er det nemlig en lille investering med en kæmpe gevinst.
  • Hold øje med dit vandforbrug, så du kan se, hvis der sker ændringer i forbruget. Hvis du er i tvivl, om dit vandforbrug er normalt, så kontakt din lokale forsyning. De kan se hvor meget vand, din husstand forbruger, og om vandforbruget stiger fra måned til måned. (Lækket fra et utæt rør kan dog være så lille, at man ikke kan se det på måleren. Det er her, vandalarmen har en ekstra stærk funktion)
  • Din lokale forsyning kan også aflæse, hvornår i døgnet der er udsving i vandforbruget. Et pludseligt højt vandforbrug fx om natten kan være en indikation for, at noget er galt.
  • Det er en rigtig god ide at lukke for vandet, hvis du forlader dit hus i længere tid. Så undgår du, at et pludseligt brud på en vandledning forårsager vandskade, imens du er væk. Dette er særlig vigtigt at huske på for sommerhusejere.

Vandskader koster – også selvom du er forsikret

Din forsikring skal hjælpe dig, når uheldet er ude, og der er sket en skade, som skal udbedres. Men dit forsikringsselskab har ikke pligt til at dække renoveringen af ikke berørte elementer, og det gør det heller ikke. Det kommer bag på mange, som bliver overraskede over det. Det betyder helt konkret, at har du et rum med en væg, som istandsættes efter en vandskade, skal du selv betale for fx maling af rummets øvrige vægge. Forsikringen dækker kun, at huset "kommer tilbage i forsvarlige beboelig standard" og dermed ikke skønhedsmæssige forbedringer. Dette dækker man selv udgiften til.

Har du styr på din risiko for vandskade?

Hvis du har mistanke om, at dit vandforbrug er for højt, kan du KONTAKTE VVSPLUS. Så kommer vi og laver en gennemgang af dit hus og en trykprøvning, som kortlægger, om der er en lækage.
 
Ring til os på 70122021. Vi er klar til at hjælpe dig og rådgive dig til den bedste løsning mod vandskade i din bolig.

Relaterede artikler