Lene fik vanskade 3 gange - VVSPlus

LENE FIK VANDSKADE 3 GANGE

VANDSKADE KAN GØRE VOLDSOM SKADE PÅ DIN BOLIG

VANDSKADE KAN GØRE VOLDSOM SKADE PÅ DIN BOLIG

Et vandrør, der står og siver over længere tid, kan gøre voldsom skade på din bolig. Når først skaden er sket, kan der gå mange måneder, før dit hus igen er beboeligt. Hvert år rammes tusindvis af danske familier af vandskade. En stor del af dem skyldes lækage på rør- og stikledninger. Dvs. gamle vandrør, som springer som følge af slidtage og alderdom. Vandrør er oftest skjult i gulve og vægge. Derfor kan selv en lille lækage i et vandrør stå og sive længe og gøre stor ødelæggelse, før skaden bliver opdaget.
 

Gamle vandrør gav vandskade hele 3 gange hos Lene

Lene Jensen fra Køge har haft intet mindre end tre omfattende vandskader på sit parcelhus, hvor de gamle vandrør er sprunget læk. Hver gang er gulvet brækket op og flere rum har været ubeboelige. Alt imens der affugtes og gøres klar til at påbegynde reetableringen. Den seneste vandskade i Lenes hus involverer både bryggers, gang og soveværelse. Her er gulvene brækket op og dele af væggene er fjernet. Alt imens møbler og hårde hvidevarer er flyttet til andre rum i huset, hvor det står og fylder. Det er en stor omgang at gennemgå:

”Det er forfærdeligt at se sit hus blive brækket op for 3. gang. Det påvirker én meget mere, end man skulle tro. Alting er flyttet rundt, og intet står hvor det skal. Man kan ikke rigtig have gæster, fordi det ligner en rodebutik. Det er enormt stressende og har store konsekvenser for ens liv og dagligdag at stå midt i sådan et rod”, fortæller Lene.


Skjold på væggen betød omfattende skade

Der gik alt for længe, før hun opdagede vandskaden. Det var nærmest ved en tilfældighed, at hun spottede en skjold på væggen i det ene værelse. Da der kom fagfolk på sagen, viste det sig hurtigt, at et meget lille hul i et vandrør havde stået og lækket vand i en længere periode. Det havde medført skade på adskillige rum.


Vandskade er en meromkostning på op til 20.000 kr. hver gang

Ved den sidste vandskade i Lenes hus er én af fire vægge i køkkenet berørt af vandskaden. Væggen bliver genetableret med ny gips, filt og maling. Men forsikringen dækker ikke maling af de tre øvrige vægge i rummet. Det skal Lene selv betale, hvis hun ønsker, at det skal være ens.
 
Samlet har de tre vandskader i Lenes hus givet hende en meromkostning på mellem 10.000 - 20.000 kroner hver gang. Lene understreger, at det har været hendes eget valg at foretage nogle istandsættelser på huset, når nu håndværkerne alligevel havde hele gulvet brækket op. Men nogle istandsættelser har alligevel været mere af nød end af lyst.


Ét uheld kommer sjældent alene

Har du først haft én vandskade i dit hus pga. tærede rør, viser alle statistikker, at det ikke bliver den sidste. Erfaringsmæssigt er det kun et spørgsmål om tid, før den næste skade sker, nøjagtig som hos Lene.
 
Lene har efterhånden fået udskiftet alle vandrørene i hele huset med moderne rør i pex, som er et plastmateriale, der ikke sådan lige forgår. Alligevel har hun nu valgt at få installeret en vandalarm for at være på den helt sikre side.


Vandskade kan undgås med en vandalarm

De tre vandskader på Lenes hus kunne have været undgået med en vandalarm, som fx den nye SENSE GUARD FRA GROHE. Det er en vandalarm, som monteres direkte på vandmåleren. Vandalarmen monitorerer dit vandforbrug og giver dig besked på mobilen, hvis forbruget pludselig indikerer et muligt læk. Fra en app kan du slukke for vandet, hvis du oplever uregelmæssigheder i forbruget og ikke er i nærheden af dit hus. Derfor er GROHE Sense Guard fx også velegnet til sommerhuse, som står uden opsyn i længere perioder.

Andreas Kreutzfeldt er Byggeleder i forsikringsafdelingen hos FLD, som ejer VVSPlus. Han hjælper hver dag kunder som Lene i Køge. Derfor ved han om nogen, hvor store omkostninger, der er forbundet med at have en vandskade i sit hus. Han er meget begejstret for mulighederne med GROHE Sense Guard:

”Vandalarmen lukker simpelthen for vandet med det samme, hvis der sker uregelmæssigheder i vandforbruget. Så har du allerede haft en vandskade eller bor i et hus fra 60’erne, 70’erne eller 80’erne, så er det en rigtig god ide at få installeret en GROHE Sense Guard”, fastslår Andreas Kreutzfeldt og fortsætter: ”Man kan ikke undgå at rørene går i stykker, medmindre man udskifter alle vandrørene i huset. Derfor har man brug for en vandalarm, hvis man vil undgå, at et lækket rør udvikler sig til en decideret skade”, konstaterer han.

Med VANDALARMEN FRA GROHE følger tre sensorer, som kan placeres på strategiske smarte steder i huset. Fx i et vaskeskab eller i skabet ved opvaskemaskinen i køkkenet. Sensorerne reagerer med det samme, hvis fugtigheden i skabet pludselig stiger og giver besked via appen på mobilen.


Vandskader koster – også selvom du er forsikret

Din forsikring skal hjælpe dig, når uheldet er ude, og der er sket en skade, som skal udbedres. Men dit forsikringsselskab har ikke pligt til at dække renoveringen af ikke berørte elementer, og det gør det heller ikke. Det kommer bag på mange: ”Som håndværkstaksatorer oplever vi sommetider kunder, som bliver overraskede over, at deres forsikring ikke dækker renoveringen af et helt rum. Men det gør den ikke. Forsikringen dækker, at dit hus kommer tilbage i forsvarlig beboelig standard. Der kan være skønhedsmæssige ting, som man selv må dække udgiften til”, forklarer Andreas Kreutzfeldt.

Nyttige facts om vandskade til dig som boligejer

  • Vidste du, at nogle forsikringsselskaber faktisk tilbyder at få en vandalarm installeret gratis? For dem er det nemlig en lille investering med en kæmpe gevinst.
  • Hold øje med dit vandforbrug, så du kan se, hvis der sker ændringer i forbruget. Hvis du er i tvivl om dit vandforbrug er normalt, så kontakt din lokale forsyning. De kan se hvor meget vand, din husstand forbruger, og om vandforbruget stiger fra måned til måned. (Lækket kan dog være så lille, at man ikke kan se det på måleren. Det er her, vandalarmen har en ekstra stærk funktion)
  • Din lokale forsyning kan også aflæse, hvornår i døgnet der er udsving i vandforbruget. Et pludseligt højt vandforbrug fx om natten kan være en indikation for, at noget er galt.
  • Det er en rigtig god ide at lukke for vandet, hvis du forlader dit hus i længere tid. Så undgår du, at et pludseligt brud på en vandledning forårsager vandskade, imens du er væk.

Har du styr på din risiko for vandskade?

Hvis du har mistanke om, at dit vandforbrug er for højt, kan du KONTAKTE VVSPLUS. Så kommer vi og laver en gennemgang af dit hus og en trykprøvning, som kortlægger, om der er en lækage.


Køb GROHE Sense Guard hos VVSPlus - vi monterer helt til kl. 20.00

GROHE SENSE GUARD VANDALARMEN er ideel til boligejere, som tidligere har haft vandskade 1 eller flere gange. Eller boligejere som af en eller flere grunde er i risiko for at få vandskade.
 
GROHE Sense Guard monteres direkte på boligens hovedvandledning. Vandalarmen overvåger dit vandforbrug og slukker omgående for vandet i ejendommen, hvis forbruget stiger i en grad, der tegner til en vandskade.
 
GROHE Sense Guard er wi-fi forbundet. Via GROHE Sense appen kan du selv følge med i monitoreringen. Via appen kan du sågar lukke for vandet, hvis du f.eks. er rejst fra sommerhuset og har glemt at lukke for vandet. Ydermere har du via appen et komplet overblik over husstandens vandforbrug, så du slipper for overraskelser ved årets afslutning.


FÅ ET TILBUD PÅ MONTERING AF GROHE SENSE GUARD

Ring til os på 70 12 20 21. Vi er klar til at hjælpe dig og rådgive dig til den bedste løsning. Yderligere information om GROHE Sense Guard kan du læse her hos os via linket ovenover eller hos GROHE.
 

Relaterede artikler