VVS-TJEK AF SOMMERHUS

SÅDAN LAVER DU ET VVS-TJEK AF SOMMERHUS
VVS-tjek af sommmerhus - Gør det selv med VVSPlus

VVS-TJEK AF SOMMERHUS

SÅDAN LAVER DU ET VVS-TJEK AF SOMMERHUS

SÅDAN LAVER DU ET VVS-TJEK AF SOMMERHUS


Det er en god ide at lave et VVS-tjek af sommerhus, når sæsonen starter op igen efter vinteren. Du får her nogle gode råd til, hvad du bør gøre, og gør det gerne inden, du smækker benene op og nyder roen omkring dig. Læs med her under, hvor vi deler ud af lidt gode tips til at tjekke dit sommerhus igennem.
 

VVS tjek 1 - når du åbner for stophanen i dit sommerhus

Når du åbner for stophanen, er det vigtigt, at du åbner den langsomt. Hvis der har stået lidt vand i rørene henover vinteren, kan der være risiko for sprunget eller beskadiget vandrør på steder, hvor du ikke kan se det. Hvis du åbner langsomt op for vandet, vil du minimere omfanget af en evt. vandskade. Det ville være en rigtig ærgelig måde at starte ferien i sommerhuset på.

Vær opmærksom på, at forsikringer på sommerhuse oftest er sammensat, så de ikke dækker skader som følge af frostsprængninger, som ikke skyldes et tilfældigt svigt i varmeforsyningen. Det betyder, at vandskader forårsaget af frostsprængninger ikke dækkes.
 

VVS tjek 2 - når du tænder for varmtvandsbeholderen

Det er en god ide at kontrollere tilstanden på sikkerhedsventilerne på varmtvandsbeholderen, når du tænder for den igen. Ventilerne må ikke afgive vand, når vandet er opvarmet. Så bør de blive udskiftet. De må dog gerne dryppe en smule, når vandet opvarmes i beholderen. Er du i tvivl her, vil vi klart anbefale dig at TAGE FAT I VVSPLUS, så vi kan rådgive dig.

Hvis du lader det varme vand løbe i hanen i 10-15 min, inden du bruger den, kan du slippe af med de bakterier i varmtvandsbeholderen, som kan have ophobet sig i løbet af vinteren.
 

VVS tjek 3 - rensning af varmepumpefilter 

Næste step af dit VVS tjek af sommhus omhandler varmpumpen. Du forlænger nemlig varmepumpens levetid og forbedrer pumpens ydeevne, hvis du husker at rense filteret, når du hhv. åbner og lukker sommerhuset for sæsonen. I et helårshus bør filteret dog efterses og renses ca. hver 3. måned. Du får adgang til filtreret ved at fjerne frontlågen. Hvis filteret er gråt eller dækket af støv, skal det renses. Det gøres nemmest ved enten at støvsuge filteret forsigtigt eller skylle filteret i lunkent sæbevand. Husk at skylle filteret fra bagsiden og at få alle sæberester af.
 

Har du nogensinde overvejet et udendørs bad i dit sommerhus?

Når vejret er rigtig godt, flytter mange af os mere eller mindre helt ud i haven. Mere end nogensinde før indretter vi vores have, så den kan fungere som en udvidelse af den eksisterende bolig. På de rigtig varme sommerdage er vi i haven fra morgen til aften og har slet ikke lyst til at gå indenfor. Du har måske allerede indrettet spiseplads, udendørskøkken og plantebord – men hvad med et udendørs bad?
 
Få inspiration til indretning af dit eget UDENDØRS BAD HER eller læs mere om, hvis du påtænker at anskaffe dig en UDENDØRS BRUSER på bunden af siden.
 
Du kan også finde inspiration til, hvordan du kan UNDGÅ FROST I RØRENE i sommerhuset. Her giver vi dig nemlig VVS-tjek af sommerhus nr. 4.

Relaterede artikler