Afløb stoppet

Er dit afløb stoppet?

Er du netop trådt ind under bruseren, og kan konstatere at vandet fra afløbet flyder ud på gulvet? Ja så kan det være tegn på et stoppet afløb. Inden du panikker, og straks griber efter telefonen for at ringe efter en VVS’er eller kloakmester så hold igen et øjeblik. Du kan nemlig muligvis selv løse problemet med det stoppede afløb.

VVSPlus giver dig her en simpel gør-det-selv guide, som måske kan afhjælpe dit problem.

 

Derfor er dit afløb stoppet

Et afløb som er stoppet til, er tegn på at sæbe, skidt, hår mm. har sat sig som en prop i afløbet. Det skal løses for, at der igen kan komme hul igennem.

Det er måske ikke den sjoveste opgave, at skulle have fingrene ned i det stoppede afløb, men det er desværre en nødvendighed for at få det renset.

Sådan løser du problemet med et stoppet afløb:

1. Start med at løft risten op fra dit gulvafløb
2. I de fleste gulvafløb er der en vandlås, som skal tages op
3. Vandlåsen tømmes for snavs og vaske godt af
4. Fjern og rens afløb for hår, sæbe mm.
5. Hæld kogende vand ned i afløbet og lad det trække et par minutter
6. Skrub afløbet efter med en børste og hæld kogende vand over igen
7. Er dit afløb stadig stoppet, kan det være nødvendigt at gentage proceduren. Du kan eventuelt tilføje lidt opvaskemiddel sammen med det kogende vand. Opvaskemiddelet kan nemlig være med til at løse snavsen i afløbet

Kan du ikke få bugt med proppen, som har sat sig i afløbet, kan det være nødvendig at rådfører dig med en VVS’er eller en kloakmester.

Ring til VVSPlus på 70 12 20 21, så hjælper vi dig gerne videre.

 

Undgå at dit afløb stopper igen

Hvis du fremadrettet vil undgå at vandet flyder over, og dit gulvafløb siger stop? Så bør du gøre det til en god vane at rense dit afløb lige så ofte, som du gør  dit toilet rent. På den måde undgår du nemlig, at dit afløb stopper igen.

Ved at rense afløbet oftere bliver det også langt nemmere at rense , da hår og snavs ikke når at hobe sig op, og ender som en prop.

 

Er det tid til at skifte risten på dit afløb?

Er dit afløb stoppet, og står du alligevel over for en større renovering? Så kan det måske være tid til at få udskiftet dit nuværende afløbssystem.

Hos VVSPlus er vi stor tilhænger af Unidrain og deres gulvafløbsløsninger. Med Unidrains produkter får du nemlig både et funktionelt og elegant design, som findes i flere former, længder og farver. Så med et gulvafløb fra Unidrain, kan du tilpasse afløbet præcis efter dine ønsker og behov.

Se de mange unikke gulvafløbsløsninger og bliv inspireret hos Unidrain.

 

Få inspiration til gør-det-selv

Har du problemer med, at dit afløb lugter, toilettet der løber eller mangler du tryk på det varme vand?

Så kan du finde en masse inspiration blandt vores mange artikler, hvor du kan finde gør-det-selv løsninger, som kan afhjælpe dine problemer.

Andre indlæg du vil synes om

Installation af ladestander

Har du brug for en ladestander til din el bil Har du købt en elbil, men mangler hjælp til installation af ladestander? Så er du kommet det helt rigtige sted hen. Vi giver dig gode tips og tricks, og sikre at din installation af ladestander til elbil hjemme, bliver gjort ordenligt og sikkert. Book en […]

Læs hele indlægget

Udendørs belysning

Få styr på din udendørs belysning Udendørs belysning er særlig vigtig i denne tid. Det er for mange mørkt, når man tager på arbejde, og mørkt når man kommer hjem igen. Opsætning af udendørslamper er noget de fleste vælger ud fra design og pris frem for funktion. Vores erfaring siger os, at der typisk ikke […]

Læs hele indlægget

Jeg kommer IKKE til at bruge andre VVS selskaber

Helt fantastisk VVS service. Mødte op FØR tid, gjorde lige det de skulle. Bestilling og følge din sag er nemt. Jacob Rohde var god som projekt person og til at tale med om opgaverne. Jeg kommer IKKE til at bruge andre VVS selskaber.

- Claus Schiko