Lavt vandtryk i vandhanen

Stine Rix
19/02 2019

Hvis duhar lavt vandtryk i vandhanen? – så læs med her!

Der kan være flere årsager til at du oplever lavt vandtryk i vandhanen. Og typisk kan du faktisk klare problem på egen hånd. Læs med her under, hvor vi vil hjælpe dig med at gå fra lavt til et større vandtryk i hanen.

 

Hvad er årsagen til lavt vandtryk?

  • Et tilkalket filter
  • Rustende eller tilkalket rør
  • En fejl fra dit vandværk
  • Underdimensionerede installationer (forkert diameter på dine vandrør)

Et tilkalket filter vil i de fleste tilfælde være årsagen til, at der er lavt vandtryk i vandhanen, og her kan du på egen hånd få renset filteret og derved øge trykket igen. Se hvordan i vejledningen her under.  

 

Sådan renser du selv filteret i vandhanen:

I de fleste vandhaner sidder et filter eller en såkaldt lufblander/perlator, som bevirker, at vandet blandes med luft, inden det kommer ud af vandhanen.

Denne funktion er med til at give os en vandbesparelse. Det gør også vandhanen mere brugervenlig, da vandet ikke bare vælter ud, når der åbnes.

Men hvis filteret i perlatoren er tilstoppet af kalk, vil du hurtigt kunne mærke det. Det kan meget nemt blive til et vældigt irritationsmoment, hver eneste gang du skal bruge vandhanen. Der er næsten ikke noget mere irriterende end en vandhane, hvor strålen er delt i tre, eller hvor det tager en evighed at fylde et glas vand pga. kalk i filteret.

Men det kan du faktisk selv fixe. Så kan du jo bruge pengene på en biograftur i stedet for :o)

 

Følg vores vejledning her under kyndigt udarbejdet af Max, en af vores erfarne serviceledere. Vær opmærksom på, at du samler perlatoren korrekt igen:

 

Sådan renser du selv filteret i din vandhane og får korrekt vandtryk tilbage:

Hvis du stadig ikke har korrekt tryk, kan problemet til, at der er lavt vandtryk i vandhanen være et andet sted end i filteret, fx tilkalket rør, og så har du oftest brug for en fagmand. Det kan også være at dine vandinstallationer er for små et sted i din bolig, dette kan også være grund til manglede vandtryk. Her er det vigtigt at du rådfører dig med en VVS installatør.

Har du brug for hjælpe eller ønsker du rådgivning du altid ringe til VVSPlus på 70 12 20 21. Du kan også book en af vores dygtige håndværkere online. De kører ud helt til kl. 20.00 på hverdag. Så vi kan fixe din vandhane, når det passer for dig.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for flere gode gør-det-selv tips fra VVSPlus direkte i din indbakke.

Men du venter på, at det næste nyhedsbrev udkommer, kan du søge inspiration i vores mange indlæg. Du kan bl.a. læse om, hvad årsagen kan være til manglende varmt vand, hvorfor din radiator larmer eller finde inspiration til et udendørs bad eller måske står du over for en renovering af dit badeværelse.

Kan det manglende vandtryk ikke reddes med en rensning af filteret, er det måske på tide at købe en ny vandhane. Hos VVSPlus giver dig en god pris, og du kan bestille din nye vandhane inkl. montering. Tilmeld kan du selv booke tiden, hvor håndværkeren skal komme og montere vandhanen.

Find din nye vandhane her.

Andre indlæg du vil synes om

Berøringsfri armatur

Et berøringsfri armatur er oftest kendt fra det offentlige rum. Men faktisk ser man efterhånden de smarte berøringsfrie armaturer i flere private hjem – og det er ikke uden grund. Der er nemlig mange fordele ved at have et berøringsfri armatur. Tilmed kan de fås til yderst overkommelige priser og fås i flere forskellige varianter […]

Læs hele indlægget

Jordvarme

Hvad leder du efter i et varmeanlæg? Du har måske endnu ikke taget stilling til, hvad du leder efter i et varmeanlæg, og måske har du. Skal det være træpillefyr, fjernvarme, jordvarme eller noget helt andet? Mange af os leder efter et varmeanlæg, der er stabilt og til regne med. Der er ikke mange, der […]

Læs hele indlægget

Mine varmeste anbefalinger

Super service. Fik tilbud på tilslutning af opvaskemaskine og vaskemaskine, som jeg benyttede. Tak for hurtigt betjening, også da strømmen drillede. Mine varmeste anbefalinger.

- Karina Sarup