Blødgøringsanlæg giver blødt vand - Køb hos VVSPlus

BLØDGØRINGSANLÆG

SÅDAN FÅR DU BLØDT MED ET BLØDGØRINGSANLÆG

Derfor er et blødgøringsanlæg det helt store samtaleemne

 
Du har sikkert hørt om blødgøringsanlæg før, også kaldet et BWT anlæg. Men måske kender du ikke helt præcis til, hvad et BWT anlæg er? Og hvad kan det egentligt kan have af fordele for dig at have et blødgøringsanlæg i dit hjem. Det kan du læse meget mere om her.
 
Der er nemlig mange fordele for en helt almindelig husstand ved at have dette anlæg og derved få det såkaldte bløde vand i hanen. Du kan købe et blødgørings anlæg hos VVSPlus. Prisen er fra 19.375 kr. og prisen er altid inkl montering.
 
 

Hvilket blødgøringsanlæg skal jeg vælge?

Når hustanden skal forøges med et blødgøringsanlæg er der flere faktorer, som spiller ind på, hvilken type anlæg der passer til ens behov:
 • Hvilken type bolig er der tale om (lejlighed, parcelhus, villa eller ejendom)
 • Hvor mange bor der i husstanden
 • Vandforbruget i boligen (er det badekar, spa, rainshower mv i boligen)
 • Muligheden for regenerering
 • Er der ønske om app styring af anlægget, notifikationer mv.
Der er derved flere elementer som er spiller ind på valget af det helt rette anlæg.
Læs mere om de fem forskellige blødgøringsanlæg fra BWT. BWT Basic, BWT Life, BWT Perla, BWT Perla Home og BWT Perla Seta. Du kan også tag testen hos BWT som med få klik hurtigt fortæller dig, hvilken type blødgøringsanlæg, der passer til dine behov.
 

Hvordan virker et blødgøringsanlæg?

Det kan virke lidt hokus pokus, at man med et blødgøringsanlæg installeret i sit hjem kan få vand uden kalk i hanen. Der sker også lidt magi i anlægget, når det kalkholdige vand ledes ind, og vandet derefter kommer ud med et minimum af kalk i. Er du lidt nysgerrig på, hvordan det fungerer, når anlægget tryller, så læs med herunder:
 
 • Vandet fra vandværket ledes ind i anlægget, hvor det strømmer ned over en ionbyttermasse, som fjerner kalken.
 • Ionbyttermassen består af en masse mikrokugler, som vandet bindes til. Det er her magien sker - kalken nedbrydes og vandets hårdhedsgrader ændres fra hårdt til blødt.
 • Herefter ledes det blødgjorte vand ud af anlægget og ud i vandrørene.
 
Det er rent faktisk utroligt, hvordan det kan lade sig gøre. Men ikke desto mindre er det sådan magien i et blødgøringsanlæg foregår, og herved skaber det eftertragtede bløde vand. Behøver vi at sige, at vi er ret så imponeret over det lille anlægs evner.
 

Hvad koster et blødgøringsanlæg?

Hos VVSPlus kan du købe et blødgøringsanlæg fra 19.375 kr. Prisen er altid inklusiv levering og montering. Så det bliver da ikke nemmere, hvis du ønsker at få monteret et blødgøringsanlæg hjemme hos dig og få de mange fordele, der er ved at have berømte kalkfrie vand.
Prisen for et blødgøringsanlæg kan være tjent hurtigt hjem igen med alle de timer, som man sparer på rengøring.
 
Bestil dit nye blødgøringsanlæg allerede i dag hos VVSPlus og prøv selv, hvad kalkfrit vand kan betyde for dig. Hos VVSPlus kan du selv booke tiden, hvor du ønsker, at vores montør kommer. Så står han for levering og installering af anlægget. Og han rydder selvfølgelig pænt op efter sig.
 
Har du spørgsmål til, om det kan lade sig gøre med at montere et BWT anlæg hjemme hos dig? Så ring til vores kundeservice på 70 12 20 21 eller skriv til os på chatten. Vi kan helt sikkert hjælpe dig, hvis du drømmer om et blødgøringsanlæg.
 

Hvad koster installation af et BWT anlæg

Har du allerede indkøbt et anlæg og kun behøver hjælp til installation, så er vi hos VVSPlus selvfølgelig også behjælpelige med det. Vi står klar med vores kompetencer både ved tilslutning men også med en grundig guide i, hvordan dit nye blødgøringsanlæg virker.
 
Prisen for installation af anlæg samt en guide koster 6.450 kr. og indeholder følgende:
 • Anlægget tilsluttes ved vandmåler og der bygges om på vandinstallation ved måler
 • Anlægget sættes ved siden af vandmåler og vandindføring
 • Anlægget opstartes og indreguleres til hårdhed på 6.DHB efter BWTs anbefaling
 • Levering af 2 x 8 kilo poser salt til opstart af anlæg
Bemærk: Når VVSPlus står for levering og installation af blødgøringsanlægget, får du som forbruger den samlede garanti for både materiale og arbejdet i to år fra installationsdatoen. Så kan du trygt tappe det bløde vand fra dine haner.
 

Hvilke fordele er der ved at have et blødgøringsanlæg

Man tænker højst sandsynlig ikke over det, men i Danmarks findes der flere steder rigtig meget kalk i vandet. Her snakker man om, at vandet er hårdt og beregner altså en hårdhed af vandet. Kalk i vandet er jo som sådan ikke en dårlig ting, men når det kommer til en tilstoppet bruser eller et armatur, hvor små kalkpletter vokser – så kan man godt blive lidt træt af at have kalk i vandet. Og med kalk følger den ugentlige rengøring af vandhaner, toilet og brusekabine.
Hvis du har et ønske om at minimere kalken i vandet i dit hjem, så kan et blødgøringsanlæg være en rigtig god løsning. Se bare alle de fantastiske fordele, der er ved at få kalkfrit vand:
 • Du minimerer markant kalk i brusekabinen, håndvasken, brusehovedet og hvor kalken ellers kan sætte sig på badeværelset
 • Den markant mindre kalk gør det nemmere at renholde et armatur i messing og sort, som efterhånden findes i mange køkkener og badeværelser
 • Kaffemaskinen og elkedlen behøver ikke længere at blive afkalket så ofte
 • Du forlænger levetiden på din varmtvandsbeholder – da der ikke kan sætte sig kalk på varmelemmerne i beholderen
 • Det bløde vand er godt for din hud og dit hår med – kalk kan nemlig være rigtig hård ved huden, og den kan tørre ud, når den udsættes for kalken fra vandet
 • Dit vasketøj bliver blødere, og farven på tøjet holder bedre
 • Det bløde og mindre kalk indholdigt vandet er godt for miljøet, da du ikke behøver at bruge skyllemiddel for at gøre tøjet blødt
Listen er lang, og der er virkelig mange fordele ved at minimere kalken i vandet og herved grunde til at få installeret et blødgøringsanlæg i sit hjem. Tænk bare over alle de timer, som man bruger på at afkalke brusekabinen, kaffemaskinen. Eller hvor meget skyllemiddel, man ofte får hældt ned i vaskemaskinen for at gøre tøjet blødt.
 
 

Hvilke salttabletter skal der bruges til et blødgøringsanlæg?

Når et blødgøringsanlæg skal lave og levere blødt vand kræver det, at der bliver tilsat salttabeletter. Salttabeletterne tilsættes jævnligt. Den type blødgøringsanlæg som vi forhandler hos VVSPlus bruger to typer af salttabeletter afhængig af, hvilken type anlæg du har tilsluttet. Har du et Basic eller Life skal der bruges mærket Sanitabs. De nyere anlæg Perla og Perla Home burger BWT Perla Tabs. Det er meget vigtigt, at der anvendes de rettet salttabeletter, da der ellers kan dannes for meget saltskæg inde i anlægget, hvilket på sigt kan skade blødgøringsanlægget. Både Sanitabs og BWT Perla Tabs medfølger ved køb hos VVSPlus. Ved installation medbringer vores montør 2 x 8 kilo af den type, som passer til dit anlæg. Og efterfølgende kan begge mærker købes i diverse byggemarkeder, netbutikker eller kan bestilles på abonnement hos BWT. Ved tilmeldning af abonnement bliver dine salttabeletter leveret direkte til hoveddøren. Du kan tilmelde dig det smarte abonnement hos BWT.
 

Sådan vedligeholder man et blødgøringsanlæg

Vedligeholdelsen af et blødgøringsanlæg er faktisk minimal. Det eneste du selv skal gøre for at anlægget fungerer er at tilsætte salttabletter ca. hver 6 uge eller når anlægget giver besked. Har du et af de nyere blødgøringsanlæg anlæg Perla eller Perla Home giver anlægget besked via en app, når det er tid til opfyldning. BWT Basic og BWT Life giver besked via displayet. Når bare man husker at tilsætte salttabletter efter behov, passer blødgøringsanlægget faktisk mere eller mindre sig selv. Derfra klarer anlægget resten af arbejdet, og forkæler dig med vand med minimalt kalk indhold direkte fra hanen.
 

Køb af et blødgøringsanlæg

Er du klar til at byde et blødgøringsanlæg velkommen i din bolig, er du kun få klik fra. Hos VVSPlus vælger du den type der passer til din familie, lægger i kruv og booker med det samme en ledig montør. Ved montering bliver anlægget grundigt gennemgået med dig, så du hurtigt er klar til at tappe det bløde og eftertragtede vand fra din hane.

Ring på 70 12 20 21 hvis du har spørgsmål. 

Relaterede artikler